Google zoekopdrachten naar ‘Bitcoin ETF’ bereikt hoogtepunt

Discussies over de komst van een mogelijke spot Bitcoin ETF hebben onlangs de gesprekken in de cryptomarkt gedomineerd. Dit komt door de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk de eerste spot Bitcoin ETF in het land zou kunnen goedkeuren. Zo schat Bloomberg de kans op een goedkeuring momenteel op 90%.

Opvallend is dat morgen (10 januari) de verwachte deadline is voor een besluit van de Amerikaanse financiële toezichthouder. Analisten en commentatoren zijn overwegend optimistisch over de uitkomst, die heeft geleid tot de recente stijging van de Bitcoin koers, waarbij meerjarige hoogtepunten van boven de $47.000 per eenheid zijn bereikt.

In deze context heeft de belangstelling voor ‘Bitcoin ETF’ Google-zoekopdrachten ook een recordhoogte bereikt op basis van de afgelopen 5 jaar. De index overschreed vorige week de grens van 50 en stelt deze week al de grens van 100 punten vast.

Bron: Google Trends

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze waarde tot 13 januari kan veranderen, aangezien de week nog loopt. Voorheen overschreed het trefwoord pas eind 2021 de grens van 25 tijdens de goedkeuring van Futures ETF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!