Ark Invest verkoopt alle GBTC-aandelen voor ETF-deadline

Naarmate de deadline voor de verwachte goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van de spot Bitcoin ETF nadert, gaat het afstoten van cryptoaandelen verder. Na berichten dat leidinggevenden van Coinbase posities in het aandeel $COIN verkochten, wordt gezegd dat het vermogensbeheerbedrijf van Cathie Wood, Ark Invest, alle resterende aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft verkocht.

Voorbereiding voor de Grayscale Bitcoin ETF?

Terwijl de bredere financiële markten steeds meer vertrouwen krijgen in de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de SEC vóór de deadline van 10 januari 2024, blijft het afwachten hoe cryptoaandelen zullen presteren in de aanloop naar de deadline. In deze context informeerde Bitcoin Magazine op X platform dat Cathie Wood besloot om alle resterende aandelen van Grayscale GBTC te verkopen. Dit kan worden gezien als een manier om de portefeuille van Ark Invest aan te passen voorafgaand aan de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF. Alternatief zou dit ook een beweging kunnen zijn om zich te beschermen tegen potentiële risico’s die gepaard gaan met marktcorrecties voorafgaand aan de deadline van 10 januari 2024.

Op 21 december 2023 meldde Cryptobenelux dat Ark Invest doorging met de verkoop van belangen in Coinbase en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), terwijl tegelijkertijd werd geïnvesteerd in aandelen van Tesla, Meta en Block Inc. Op dat moment verkocht Ark Invest maar liefst 398.383 aandelen van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ter waarde van meer dan 14 miljoen dollar. CoinGape meldde eerder dat topmanagers van Coinbase bijna 250.000 $COIN aandelen verkochten in slechts enkele dagen.

Goede vooruitzichten voor een Bitcoin ETF

Eerder gaf Wood aan dat de discussies rond Bitcoin ETF-aanvragen met SEC-functionarissen bemoedigend en zeer positief waren. De bijeenkomsten, met verschillende ETF-aanvragers, omvatten doordachte, gedetailleerde en technische vragen, zei ze.

Hoewel de voorbehouden van de SEC rond de uitgevers die vasthouden aan het cashcreatiemodel voor aflossing veel besproken werden, blijft het afwachten of het agentschap een enkele lanceringsdatum vaststelt voor het uitgeven van de ETF’s, ongeacht wanneer de goedkeuringen aan elk van de aanvragers worden gegeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!