Japan gaat bedrijven vrijstellen van niet-gerealiseerde crypto-winst

Beleidsmakers in de Liberal Democratic Party van Japan en de regeringscoalitiepartner Komeito overwegen een nieuw voorstel te doen dat bedrijven zou vrijstellen van belasting op niet-gerealiseerde crypto-winsten. Deze wijziging zou echter alleen van toepassing zijn op bedrijven die de crypto-assets op lange termijn aanhouden.

Volgens een rapport van Nikkei Asia zijn bedrijven in Japan momenteel verplicht vennootschapsbelasting te betalen over hun crypto-assets op basis van de waarderingen aan het einde van elk fiscaal jaar. Met de verwachte veranderingen, die naar verwachting zullen worden opgenomen in het fiscale hervormingsplan voor 2024 van de regeringscoalitie, lijkt Japan meer liquiditeit uit de markt te willen halen, aangezien andere Aziatische regio’s ook hun inspanningen hebben verdubbeld om “crypto-hubs” te worden.

Het rapport gaf aan dat beleidsmakers van de regeringscoalitie ook een voorstel hebben bevestigd om de belastingheffing voor buitenlandse bezoekers op crypto-aankopen in Japan te veranderen. De details van dit voorstel zijn echter nog niet duidelijk in 2024. Ondertussen is Japan van plan om zijn eerste aan de yen gekoppelde digitale valuta voor afrekeningen van schone energie te lanceren in 2024, aangezien de digitalisering van economieën in volle gang is.

De Japanse internetbank GMO Aozora Net Bank zou naar verluidt de aan de yen gekoppelde digitale valuta uitgeven, ondersteund door bankdeposito’s, onder de ticker DCJPY tegen juli 2024. De omzet van DCJPY zal worden gedaan met behulp van een blockchain-netwerk ontwikkeld door DeCurret, een in Japan gelicenseerde cryptocurrency-exchange die in het begin van 2021 is overgenomen door de Amber Group.

In eerste instantie is het de bedoeling dat het telecommunicatiebedrijf Internet Initiative Japan de digitale valuta zal gebruiken voor de afrekening van certificaten voor schone energie. Er wordt echter ook gemeld dat DeCurret heeft gesproken met andere Japanse giganten, zoals Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, om de technologie te benutten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!