Een correctie van de Bitcoin koers zou goed nieuws kunnen betekenen, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Rekt Capital heeft onlangs aangegeven dat een correctie van de Bitcoin koers vóór de halvering eigenlijk een goede zaak zou kunnen zijn.

De Bitcoin halvering vindt ongeveer elke vier jaar plaats. Door de voorgeprogrammeerde gebeurtenis wordt de beloning voor Bitcoin-miners gehalveerd. Deze keer zal de blokbeloning dalen van 6,25 naar 3,125 BTC per blok.

De pseudonieme analist dook in zijn analyse dieper in eerdere fases vóór halvering van de koningsmunt, waarbij hij aangaf dat BTC historisch gezien de halvering gebruikt heeft om naar nieuwe recordhoogtes te springen. Hij gaf het volgende aan:

“Zwarte trendlijntrends dienen als weerstand in de periode vóór de halvering (oranje cirkels), maar na de halvering wordt het verbroken en teruggevorderd als nieuwe steun (zwarte cirkel). Na een succesvolle hertest springt BTC later naar nieuwe all-time highs.”

Als de prijs van BTC vóór de halvering daalt, zal dit volgens de handelaar alleen maar resulteren in een nog explosievere periode na de gebeurtenis, die momenteel wordt verwacht in april 2024. Hij beschreef het als volgt:

“Elke diepere retracement tijdens de periode vóór de halvering zal de toekomstige parabolische opwaartse trend in de periode na de halvering mogelijk maken.”

Volgens de analist bevindt BTC zich nog steeds in de fase vóór de halvering. Hij sloot zijn betoog af met:

“Bitcoin bevindt zich nog steeds in de pre-halveringsfase, maar na de halvering zal Bitcoin een paar weken in heraccumulatie (rood) doorbrengen voordat hij zich in een parabolische opwaartse trend (groen) bevindt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!