Binance gaat op 15 december de ondersteuning voor Binance USD (BUSD) beëindigen

In een aanzienlijke verschuiving binnen de cryptocurrency-markt heeft Binance, een vooraanstaande speler in de digitale valutahandel, aangekondigd dat het de ondersteuning voor Binance USD (BUSD) zal beëindigen.

Deze transitie, die op 15 december in gang wordt gezet, volgt op de bekendmaking van Paxos om het slaan van nieuwe BUSD-munten te staken en markeert een kritisch keerpunt in het landschap van stablecoins, die een fundamenteel onderdeel vormen in het totale ecosysteem van digitale valuta.

Overgang van BUSD

In het kader van deze transitie heeft Binance haar gebruikers aangemoedigd om voor de deadline van 15 december hun bestaande BUSD-tegoeden op te nemen of om te zetten naar alternatieve digitale activa. Na deze datum zullen opnames voor BUSD namelijk niet langer mogelijk zijn, en eventuele overgebleven BUSD-saldi zullen automatisch worden geconverteerd naar First Digital USD (FDUSD) voor specifieke gebruikers.

Belangrijk is echter dat deze datum niet van toepassing is op gebruikers in bepaalde landen, waaronder Japan, Frankrijk, Italië, Polen en Kazachstan. Gebruikers in deze regio’s worden aangespoord om vóór de aangegeven deadline actie te ondernemen.

Het uitfaseren van BUSD omvat verschillende stappen die gevolgen hebben voor diverse diensten en producten die Binance aanbiedt. De beurs zal BUSD geleidelijk verwijderen uit haar spot-handelsparen, beginnend op 11 december en eindigend op 15 december.

Dit zal impact hebben op veelgebruikte handelsparen zoals BTC/BUSD, ETH/BUSD en andere. Bovendien zullen openstaande spotorders met betrekking tot deze handelsparen automatisch worden gesloten wanneer de handel stopt.

Wat betreft futures en margin trading zal BUSD ook worden geëlimineerd volgens het door Binance vastgestelde tijdschema. Deze verwijdering zal gevolgen hebben voor handelaren en investeerders die deze financiële instrumenten hanteren in hun handelsstrategieën.

Uitgebreide hervormingen in Binance-diensten

De veranderingen manifesteren zich niet alleen binnen handelsplatforms maar strekken zich uit tot andere essentiële aspecten zoals stortingen, opnames, en conversies. Vanaf 31 december zullen opnames van BUSD via het Ethereum-netwerk volledig worden stopgezet. Bovendien heeft Binance sinds begin september al opnames van Binance-Peg BUSD-tokens via verschillende netwerken gestaakt.

Binance voert eveneens aanpassingen door in zijn Convert- en OTC-diensten. Hoewel gebruikers hun BUSD-tegoeden nog steeds kunnen omzetten naar FDUSD tegen een conversietarief van 1:1 via deze diensten, zijn er specifieke tijdelijke opschortingen geïmplementeerd om het algehele overgangsproces soepel te laten verlopen.

Deze beslissing heeft tevens gevolgen voor de uitleendiensten van Binance, waar BUSD niet langer wordt geaccepteerd als onderpand. Daarnaast zullen Binance Earn, Binance Card, Binance Pay, en Binance Gift Card allemaal aanpassingen ondergaan als gevolg van de uitfasering van BUSD.

Deze strategische zet van Binance markeert een cruciaal moment in de evolutie van de cryptocurrency-beurs en de bredere digitale activamarkt. Het onderstreept de dynamische en snel veranderende aard van deze sector, waarbij aanpassingsvermogen en responsiviteit ten opzichte van regelgevende en marktveranderingen van vitaal belang zijn.

Terwijl Binance voortgaat met deze overgang, benadrukt het de noodzaak van transparantie en duurzame groei binnen het crypto-ecosysteem. Deze stap kan diepgaande gevolgen hebben voor de stablecoin-markt en de strategieën van handelaren en investeerders binnen het domein van digitale valuta.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!