Bithumb wilt in de tweede helft van 2025 naar de beurs gaan

Volgens een recent rapport van het Zuid-Koreaanse zakenblad Edaily heeft Bithumb, dat zijn activiteiten in 2014 begon, plannen om in de tweede helft van 2025 naar de beurs te gaan.

Het rapport onthult dat Bithumb Samsung Securities, een dochteronderneming van de Samsung Group, heeft gekozen als underwriter voor de beursintroductie (IPO). Hoewel Bithumb zijn intentie om naar de beurs te gaan nog niet heeft bevestigd, heeft het bedrijf aan Edaily bevestigd dat “het klopt dat we een underwriter hebben geselecteerd.”

Het lijkt erop dat financiering niet de primaire reden is waarom de in Seoul gevestigde cryptobeurs naar de beurs wil. Edaily meldt dat de IPO gericht is op het vergroten van het marktaandeel van het bedrijf en het inhalen van zijn belangrijkste binnenlandse concurrent, Upbit. Volgens CoinMarketCap staat Bithumb op de 13e plaats van grootste cryptobeurzen ter wereld op basis van handelsvolume, terwijl Upbit op de 11e plaats staat.

Bithumb hoopt naar verluidt door de beursgang zijn reputatie te verbeteren en het vertrouwen in de cryptobeurs te vergroten om zo meer gebruikers aan te trekken.

Voorafgaand aan de mogelijke beursgang maakt de voormalige voorzitter van de cryptobeurs, Lee Jeong-hoon, een terugkeer door een bestuurszetel in te nemen als geregistreerd directeur, aldus een bron die bekend is met de situatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!