De Monetaire Autoriteit van Singapore heeft een verbod uitgevaardigd tegen 3AC

De Monetaire Autoriteit van Singapore heeft een verbodsorder van negen jaar uitgevaardigd tegen de oprichters van Three Arrows Capital (3AC). Het bevel is uitgevaardigd tegen Zhu Su en Kyle Livingston Davies wegens schending van verschillende regelgevende wetten, zoals de Securities and Futures Act 2001 (SFA) en de Securities and Futures (Licensing and Conduct of Business) Regulations (SFR).

Na het verbod zullen Zhu en Davies niet worden toegestaan om enige gereguleerde activiteit uit te voeren of deel te nemen in het managementteam. Ze zullen niet in staat zijn om als directeur op te treden of substantiële aandeelhouders te worden in een van de kapitaalmarkten onder de SFA.

De Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS) is de centrale bank van het land en de geïntegreerde financiële toezichthouder met als voornaamste doel de bevordering van duurzame en niet-inflatoire economische groei. MAS handhaaft macro-economische stabiliteit door de economische omstandigheden nauwlettend te volgen en te beoordelen.

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van MAS is het reguleren van de financiële sector in Singapore. Het houdt toezicht op verschillende financiële instellingen, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen en tussenpersonen op de kapitaalmarkt. MAS stelt regels vast en handhaaft deze om de integriteit en stabiliteit van het financiële systeem te waarborgen, ter bescherming van de belangen van consumenten en investeerders.

MAS bevordert actief innovatie via initiatieven zoals het New York Innovation Center (NYIC), dat samenwerkt met de Bank for International Settlements Innovation Hub om mogelijkheden met betrekking tot centrale banken te verkennen. In de afgelopen jaren heeft MAS een proactieve benadering getoond ten aanzien van financiële innovatie en technologie. Het erkent het potentieel van blockchain, open banking en andere opkomende technologieën om de financiële sector te transformeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!