Ripple bereikt mijlpaal voor de XRP Ledger

RippleX-ontwikkelaars hebben een belangrijke mijlpaal aangekondigd in de ontwikkeling van de XLS-38d cross-chain bridging primitive voor de XRP Ledger.

Om de veiligheid van gebruikers te benadrukken en de robuustheid van de cross-chain bridging feature te verzekeren, is er een grondige beveiligingsaudit uitgevoerd door Bishop Fox, een toonaangevend blockchain-beveiligingsbedrijf. Het bedrijf kondigde het als volgt aan:

“Voor alle ontwikkelingen die worden voorgesteld op de XRP Ledger, zijn vertrouwen en beveiliging essentieel.

Een toonaangevend blockchain-beveiligingsbedrijf, Bishop Fox, heeft onlangs een grondige beveiligingsaudit uitgevoerd voor de XLS-38d cross-chain bridging primitive voor het XRPL.”

De audit was met name gericht op drie aspecten: Ten eerste het identificeren van kwetsbaarheden in systemen en services die worden blootgesteld aan internetgerichte services met betrekking tot de XRP sidechain bridging architectuur.

Ten tweede werd de algehele beveiliging van het Ripple bridging protocol, de witness server en de RPC-interfaces geëvalueerd. Ten slotte werden eventuele tekortkomingen of potentiële kwetsbaarheden in de Rippled XRP bridging feature geïdentificeerd die konden worden aangepakt om de beveiliging ervan te verbeteren.

De uiteindelijke beveiligingsevaluatie had in totaal acht bevindingen, waarvan twee van medium prioriteit waren, vijf van lage prioriteit en één als informatief werd beschouwd. Geen van deze bevindingen kreeg echter de beoordeling kritiek of ernstig.

Het Ripple-engineeringteam heeft de relevante bevindingen geaccepteerd en werkt aan wijzigingen om een effectieve update te lanceren bij de volgende Rippled-release.

Meer over XLS-38D

XLS-38D speelt een cruciale rol in XRPL sidechains en is een belangrijke ontwikkeling die interoperabiliteit naar het XRP Ledger-ecosysteem zal brengen. Dit komt doordat XRPL sidechains vertrouwen op de XLS-38d-amendement, dat een cross-chain bridge mogelijk zal maken die wordt beschermd door witness servers.

De brug maakt bidirectionele overdracht mogelijk van XRP (en uitgegeven activa) tussen het XRPL-mainnet en een XRPL sidechain. Deze cross-chain bridging-software zal ook worden gebruikt om het XRPL-mainnet te verbinden met de aankomende EVM sidechain, waardoor compatibiliteit wordt geboden aan het XRP Ledger-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!