Singapore lanceert crypto regulatie met stablecoin-framework

De centrale bank van Singapore, de Monetary Authority of Singapore (MAS), heeft een nieuw regelgevend kader uitgegeven voor stablecoins. Het kader, dat op 15 augustus is uitgebracht, heeft tot doel de stabiliteit van stablecoins die gekoppeld zijn aan één valuta te verbeteren.

Volgens de centrale bank zal het stablecoin-kader van toepassing zijn op niet-bancaire uitgevers van stablecoins die gekoppeld zijn aan de SGD, GBP en USD, met een circulatiewaarde groter dan S$5 miljoen. De centrale bank zou deze cryptotokens labelen als MAS-gereguleerde stablecoins.

Voor de implementatie van het proces moet de MAS wetgevende discussies voeren voordat het Parlement van Singapore de amendementen goedkeurt. Het kader bevat verschillende eisen voor stablecoin-uitgevers, waaronder inlossingstermijnen, openbaarmakingen, beheer van reserves en kapitaaleisen.

De MAS heeft stablecoin-uitgevers voorgesteld om zich voor te bereiden op naleving als ze willen dat hun stablecoins worden gelabeld als MAS-gereguleerd. Op deze manier kunnen gebruikers deze munten onderscheiden van niet-gereguleerde stablecoins.

De centrale bank waarschuwde dat het gereguleerde stablecoin-uitgevers die zich niet aan de normen houden volgens het nieuwe kader zou bestraffen, inclusief boetes en gevangenisstraf. Deze uitgevers zouden ook aan een waarschuwingslijst worden toegevoegd. Het herziene regelgevingskader omvat feedback van een openbare raadpleging die in oktober 2022 werd gehouden.

In juni heeft de MAS nieuwe regels uitgevaardigd voor crypto-bedrijven. Het vereiste van crypto-dienstverleners dat ze klantactiva aanhouden in een wettelijk vertrouwen tegen het einde van het jaar. Het vereiste ook dat crypto-bedrijven dagelijks de verzoening van klantposities uitvoeren, naast het bijhouden van de juiste boeken en registers.

Eerder werkte de MAS samen met de Bank for International Settlements (BIS) om een uitgebreid kader te ontwikkelen met betrekking tot de tokenisatie van activa en de implementatie van DeFi-protocollen. Vorige maand oordeelde het Hooggerechtshof van Singapore dat crypto-activa juridisch erkend worden als eigendom in het land.

Pas onlangs kondigde de Monetary Authority of Singapore (MAS), de centrale bank van het land, aan dat zij zich over een periode van drie jaar $112 miljoen zouden inzetten om de financiële technologiesector te bevorderen. Het programma zou ook fintech-instellingen die actief zijn in Web3 omvatten.

De MAS is van plan om subsidiefinanciering te verstrekken om daadwerkelijke proeven aan te moedigen en later de commercialisering van deze oplossingen te vergemakkelijken. In Singapore zien we een geleidelijke invoering van specifieke regels en voorschriften voor crypto.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!