Litecoin halvering komt eraan – Wat kunnen we verwachten van de koers?

Het toonaangevende crypto-analysebedrijf Santiment heeft onlangs aangegeven dat de activiteit van grote investeerders de Litecoin koers waarschijnlijk zal opdrijven vóór de halvering, die gepland staat op 10 augustus 2023.

In een recent rapport zei Santiment dat de aanstaande LTC-halving, die het aantal nieuw uitgegeven munten voor miners halveert, naar verwachting een positief effect zal hebben op de prijs van Litecoin. Het ging verder met stellen dat het on-chain volume van Litecoin snel stijgt, wat een goed voorteken zal zijn voor de prijs als het zo doorgaat. Het legde het als volgt uit:

“Als deze trend van toegenomen on-chain-volume zich voortzet, zal dit absoluut een sterk teken zijn dat enkele grote spelers beginnen in te springen op hun LTC-investeringen in afwachting van de halvering. Evenzo schoot het aantal unieke adressen dat interactie had op het Litecoin-netwerk absoluut omhoog en bereikte plotseling een hoogtepunt van meer dan een jaar, net toen de prijs het dieptepunt bereikte.

Dit was duidelijk een goed signaal dat adressen vóór 10 augustus een voorraad aan het inslaan waren van misschien wel de enige ‘korting’. Wees ten slotte niet verbaasd als whales de prijs tot boven de $100 opdrijven voordat er een kans wordt geboden voor een laatste duik.

Halveringsgebeurtenissen staan ​​erom bekend behoorlijk schokkende anomalieën te creëren. En het was interessant om afzonderlijke golven van 500-600 $1 miljoen+ dagelijkse transacties op het LTC-netwerk te zien. En dan ineens zakt het bedrag een week lang met 95% (zoals hieronder te zien is).”

Santiment zei dat de handelsvolumes tegen het einde van de looptijd zouden kunnen vertragen, maar dan medio juni weer zouden aantrekken wanneer traders beginnen te anticiperen op de gebeurtenis. Het beschreef het als volgt:

“Het meest realistisch gezien zouden we hierdoor een pad kunnen zien waarbij het gemiddelde handelsrendement op de korte en middellange termijn een week of twee afkoelt voor Litecoin. En dan, aangezien we binnen twee maanden na het evenement in augustus komen (rond half juni), moet je niet verbaasd zijn om een ​​nog grotere golf van anticipatie te zien voor LTC 20.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!