0% rentebeleid van de Fed heeft voor de huidige problemen gezorgd, aldus Ron Paul

Ron Paul, voormalig vertegenwoordiger en presidentskandidaat, heeft onlangs gesproken over de financiële crisis waar de VS mee te maken heeft. Volgens hem hebben de beleidsmaatregelen die de Federal Reserve heeft toegepast om een welvaartsstaat te handhaven, ten koste van het creëren van tekorten, geleid tot de financiële problemen van het land. Paul zei:

“De financiële moeilijkheden van vandaag zijn het gevolg van de tien jaar van bijna 0% rente en kwantitatieve versoepeling (QE) van de Fed. Hierdoor zijn er een decennium aan oneconomische investeringen ontstaan. Elk slecht idee dat denkbaar was, kreeg financiering.”

Paul bekritiseerde losse monetaire beleidsmaatregelen die volgens hem slechte schulden hebben gecreëerd met krediet dat naar niet-winstgevende investeringen ging en deze situatie wordt nu onhoudbaar door de verscherping van de economische omstandigheden. Paul legde uit dat “zoals een kater na het consumeren van te veel alcohol pijnlijk is, het ook pijnlijk is wanneer een nep-prosperiteit botst met economische realiteit.”

Paul, een langdurige criticus van de geldigheid van het bestaan ​​van de Amerikaanse Federal Reserve en haar bevoegdheden, prees de actie van de instelling die momenteel probeert inflatie te beteugelen door de rente te verhogen, zelfs als dit volgens overheidsfunctionarissen van invloed is op het banksysteem. Hierover merkte Paul op:

“Stijgende rentetarieven onder Powell zijn de genezing en de weg terug naar enige vorm van economische gezondheid. De Fed zou niet moeten bestaan. Het is ongrondwettelijk en immoreel. Maar stijgende rentetarieven zijn niet de oorzaak van onze problemen. De grote blunder was 0% rente en QE.”

Paul heeft het publiek gewaarschuwd voor de voortgang van het de-dollarisatieproces en de gevolgen die het verliezen van de status van reservevaluta voor de VS zou kunnen hebben. Hoewel hij van mening is dat het de-dollarisatieproces de laatste tijd is versneld, met de recente activiteiten van het BRICS-blok, stelde hij dat dit waarschijnlijk langer zal duren dan sommige voorspellingen aangeven en dat er geen vastgestelde tijdlijn voor is.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!