Analist waarschuwt voor Ethereum crash naar $1.500

Een veel gevolgde crypto-analist, op Twitter bekend onder de naam “@TheMoonCarl”, heeft onlangs zijn volgers gewaarschuwd dat hij een zorgwekkend patroon gezien heeft op de vieruursgrafiek van de Ethereum koers (ETH/USD).

Volgens een grafiek gepresenteerd door de analist, bouwt zich een bearish head-and-schouderspatroon op voor Ethereum (ETH) en, indien gevalideerd, zou dit ertoe kunnen leiden dat de op een na grootste cryptocurrency naar marktwaarde keldert naar een richtprijs van $1.570. Hij tweette de volgende grafiek:

Bron: TheMoonCarl / Twitter

Een kop-en-schouderpatroon is een bearish omkeerpatroon dat aangeeft dat de opwaartse trend zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat er een omkering aan de gang is.

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Aan de andere kant wees de analist ook Ali op de zwakke netwerkfundamentals voor de op een na grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie. Hij wees op het feit dat het maandgemiddelde van actieve ETH-adressen werd verworpen door het jaargemiddelde, wat wijst op zwakke netwerkfundamentals en verminderd gebruik. Hij tweette het volgende:

“Ethereum | Verhoogde actieve gebruikers, transactievolume en vraag naar blockspace wijzen op een gezonde acceptatie van het ETH-netwerk.

Het maandgemiddelde van actieve ETH-adressen is echter verworpen door het jaargemiddelde, wat duidt op zwakke netwerkfundamentals en verminderd gebruik.”

Deze twee indicatoren wijzen op een mogelijke crash van de Ethereum koers. Niets is echter zeker in de cryptomarkt en één positieve week voor de koningsmunt kan het verhaal omkeren. Mocht deze voorspelling echter uitkomen, zal dit voor een flinke drop zorgen. Wees dus voorzichtig met het handelen in Ethereum.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!