Aankomende Ethereum-upgrades zullen een game changer zijn, aldus Bitwise CIO

De chief investment officer van Bitwise Asset Management, Matt Hougan, heeft aangegeven dat geplande Ethereum (ETH)-upgrades het ecosysteem een enorme game changer zullen zijn voor het netwerk.

In een nieuw interview met Anthony Pompliano zei Hougan dat de ontwikkelingsactiviteit in het Ethereum-ecosysteem waarschijnlijk zal stijgen zodra Ethereum Improvement Proposal 4844 (EIP-4844) is voltooid, aangezien de upgrade tot doel heeft de transactiekosten drastisch te verlagen.

“Ik ben erg enthousiast over wat er gaande is in het Ethereum-ecosysteem en in het bijzonder EIP-4844 en hoe het de kosten van layer-2-oplossingen zal verlagen. Ik denk dat mensen niet begrijpen hoe belangrijk dat is. Ze begrijpen de waarde niet van een prijs die feitelijk nul is. Als je nadenkt over de kosten van cryptotransacties, zijn deze gestegen van gemiddeld een paar dollar met pieken in de honderden tot een handvol van 20 cent, 10 cent.

Het zal tegen het einde van dit jaar een cent zijn als Ethereum zijn roadmap uitvoert. En de applicaties die opengaan voor een cent, die niet open zijn gegaan voor 10 of 20 cent per transactie, zijn echt enorm. En ik weet dat dat erg theoretisch klinkt, maar ik denk dat het een game changer is. Dus daar ben ik heel enthousiast over.”

Hougan gaf tevens aan dat de cryptomarkt een bullmarktcyclus ingegaan is, maar dat het vertrouwen van investeerders nog maar net begint terug te keren in de sector. Hij sloot af met:

“Meer in het algemeen ben ik gewoon opgewonden om te zien dat mensen terugkeren naar crypto. We zitten in een bullmarkt. Het is grappig, je gaat uit naar investeerders en ze hebben nog steeds een soort van bearmarkt-mentaliteit. Crypto is dit jaar de best presterende activaklasse ter wereld. Ik denk dat als dat binnensijpelt, we sommige van die mensen zullen zien terugkeren naar deze ruimte. Dus Ethereum en de roadmap daar, de bredere bullmarkt in crypto en hoe dat zal veranderen, ik denk dat dit een heel spannend jaar gaat worden. Maar ik denk dat de komende drie jaar fenomenaal zullen zijn in crypto.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!