SBF nu ook beschuldigd van het omkopen van Chinese overheidsfunctionarissen voor $40 miljoen

De mede-oprichter en oud-CEO van de ingestorte cryptocurrency-beurs FTX, bekend als Sam Bankman-Fried (of SBF), heeft wederom een hele nieuwe reeks strafrechtelijke aanklachten voor de kiezen gekregen.

Volgens nieuwe gerechtelijke documenten wordt de voormalige crypto-miljardair Sam Bankman-Fried nu aangeklaagd door de Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) wegens vermeende omkoping van Chinese functionarissen met tientallen miljoenen dollars.

In een nieuwe, vervangende aanklacht die gisteren werd ingediend bij het Southern District van de New York US District Court, herzien openbare aanklagers die de Verenigde Staten vertegenwoordigen de aanklachten tegen Bankman-Fried. De nieuwe aanklacht luidt als volgt:

“Van ten minste in of rond 2019 tot en met in of rond november 2022, heeft Samuel Bankman-Fried, a/k/a ‘SBF’, de beklaagde, de operaties gecorrumpeerd van de cryptocurrency-bedrijven die hij heeft opgericht en gecontroleerd – inclusief FTX en Alameda Research – via een patroon van frauduleuze regelingen die FTX-klanten, investeerders, financiële instellingen, geldschieters en de Federal Election Commission tot slachtoffer maakten.”

De aanklager beweert dat SBF deposito’s van klanten heeft gestolen om zijn fraudes overeind te houden, speculatieve investeringen te doen, bij te dragen aan goede doelen en zichzelf rijk te maken. Ze insinueren ook dat SBF probeerde Amerikaanse politici om te kopen voordat ze beweerden dat SBF ook probeerde Chinese overheidsfunctionarissen om te kopen. Het geeft het volgende aan:

“Hij spande ook samen om een ​​of meer Chinese overheidsfunctionarissen om te kopen om weer toegang te krijgen tot Alameda-handelsrekeningen die waren bevroren door Chinese wetshandhavingsinstanties.”

Het document beweert verder dat de poging tot omkoping van de oud-CEO van FTX een prijskaartje had van ten minste $40.000.000.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!