Amerikaanse belastingdienst overweegt om NFT’s als fysieke verzamelobjecten te belasten

De Amerikaanse belastingdienst (IRS) en het ministerie van Financiën kondigde gisteren aan dat ze van plan zijn richtlijnen uit te vaardigen die ertoe kunnen leiden dat NFT’s op dezelfde manier worden behandeld als fysieke verzamelobjecten zoals kunst, munten, antiek en alcohol, iets wat ervoor kan zorgen dat ze minder interessant worden om in te investeren.

Bovendien kan het classificeren van NFT’s als verzamelobjecten van invloed zijn op de manier waarop ze worden belast wanneer ze worden geruild of verkocht op secundaire markten. Afhankelijk van het inkomen van een persoon varieert de vermogenswinstbelasting op korte termijn, waaraan NFT’s zijn onderworpen, van 10% tot 37%. Maar meerwaarden op verzamelobjecten zijn beperkt tot 28%.

Als gevolg van dit nieuws, gaf Timothy Cradle, Director of Regulatory Affairs bij Blockchain Intelligence Group, het volgende aan tegen Decrypt:

“Het lijkt erop dat de IRS van plan is NFT’s te classificeren als digitale ontvangstbewijzen – wat ze in wezen zijn. Dat betekent dat in een scenario waarin iemand een NFT JPEG heeft, de JPEG het verzamelobject is voor belastingdoeleinden en niet de NFT zelf.”

Als onderdeel van het proces voor het uitbrengen van nieuwe richtlijnen, vroegen de IRS en het ministerie van Financiën om commentaar op de voorgestelde wijzigingen, zodat mensen konden reageren op vragen als: “Welke lasten legt de analyse op?” en “Welke factoren kunnen worden overwogen om te bepalen of een digitaal bestand een ‘kunstwerk’ vormt?”. De agentschappen zeiden verder dat ze opmerkingen zullen accepteren die tot 19 juni openbaar zullen worden gemaakt.

Totdat de IRS haar nieuwe richtlijnen voor NFT’s formuleert, zei het bureau dat het een zogenaamde “doorkijkanalyse” zou gebruiken om te bepalen of een NFT moet worden geclassificeerd als een verzamelobject, wat betekent dat het zal kijken naar het onderliggende item dat de NFT vertegenwoordigt.

Op Crypto Twitter prezen sommige handelaren de IRS en het ministerie van Financiën voor het nemen van wat zij zien als een genuanceerde aanpak in plaats van te reguleren door middel van handhaving. Hoe denken jullie hier echter over? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!