Pal voorspelt snelle stijging voor Bitcoin dit jaar

De CEO van Real Vision, Raoul Pal, heeft zijn visie op Bitcoin (BTC) herzien na een enorme rally te midden van het falen van Amerikaanse banken. In een interview met Anthony Pompliano voorspelt Pal dat Bitcoin in minder dan een jaar met bijna 80% kan stijgen.

Pal verwacht dat de prijs van Bitcoin zal stijgen tot wel $50.000, mede door short selling squeezes, waarbij mensen verkeerd wedden op de daling van de grootste crypto op het gebied van marktkapitalisme.

Een short squeeze gebeurt wanneer handelaren die short gingen op een actief besluiten hun verliezen te verminderen als reactie op een onverwachte prijsstijging. De squeeze voedt vervolgens meer rallies. Pal is het ook oneens met een recente voorspelling van voormalig technisch directeur van Coinbase, Balaji Srinivasan, dat BTC binnen slechts 90 dagen $1 miljoen zal bereiken. Hij zei:

“Srinivasan heeft 0,0 kans om gelijk te hebben. Maar wat hij doet, is een miljoen dollar of twee miljoen dollar uitgeven aan het promoten van een belangrijk concept. En dat vind ik prima. Ik begrijp het. Mijn algemene these is dat de markt knijpender zal zijn dan mensen verwachten. Dus ik denk dat we waarschijnlijk sneller dan de meeste mensen verwachten tot $50.000 komen. Is het dit jaar? Is het binnen 12 maanden? Waarschijnlijk.”

Pal verwacht dat Bitcoin uiteindelijk zes cijfers zal bereiken, maar geeft geen suggestie wanneer:

“Op den duur haalt het $100.000, haalt het $250.000? Natuurlijk doet het dat. Het is alleen een kwestie van wanneer en het timinggedeelte is de rode haring. Als je een lange genoeg tijds horizon hebt en de trend rate of adoption en de stijging van de prijs van het actief in de tijd alle andere activa overtreft, heb je geen enkele motivatie om iets anders te doen dan vasthouden.”

De prestaties van Bitcoin in 2023 lijken meer op die van 2013 dan op die van 2019, wat leidde tot een correctie, aldus Pal. Hij verwacht dat de bankenturbulentie de Federal Reserve zal aanzetten tot het vergroten van de liquiditeit, wat historisch gezien heeft geleid tot een sterke prestatie van Bitcoin:

“Bitcoin presteert enorm goed in de bull-markt en trekt zich terug wanneer de liquiditeit weer uit het systeem komt, maar blijft stijgen. Dus ja, ik denk dat er hier een potentieel scenario is voor Bitcoin, en eigenlijk de hele crypto-markt, om schokkend sterk te zijn, meer als 2013 dan 2019. In 2019 hadden we die grote correctie…

Deze keer denk ik niet dat we dat gaan zien. Ik denk dat alle centrale banken op één lijn zullen komen te liggen vanwege de bankproblemen zowel in Europa als in de VS. En China heeft zijn eigen problemen. Dus ze hebben allemaal hetzelfde probleem, namelijk schuld. Ze zullen allemaal moeten stimuleren. Ik denk dat het waarschijnlijker is dat het zich zal afspelen zoals in 2013, met zeer nauwe marges, dan zijwaartse consolidatie, en vervolgens weer zeer nauwe marges.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!