Filecoin (FIL) stijgt flink in afwachting op upgrade

Een van de grootste concurrenten van Ethereum (ETH) is onlangs uit zijn dip geklommen in de aanloop naar een langverwachte netwerkupgrade die vandaag wordt gelanceerd. Het bedrijf tweette het volgende:

Het peer-to-peer gedecentraliseerde opslagnetwerk Filecoin (FIL) is op het moment van schrijven naar $6,22 gestegen, wat een percentuele stijging van 27,5% betekent in de afgelopen 24 uur.

Vorige maand kondigde Filecoin de lanceringsdatum aan van een grote netwerkupgrade, de Filecoin Virtual Machine (FVM). De FVM heeft tot doel smart contracts te introduceren en ontwikkelaars in staat te stellen crypto-apps te maken. Het project zegt dat er tevens meerdere nieuwe features naar het netwerk zullen komen, waaronder tokenized datasets, betrouwbare reputatiesystemen en replicatiewerkers.

Filecoin werd gelanceerd in oktober 2020 en wordt ondersteund door een aantal grote crypto-ondernemingen, waaronder Winklevoss Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz en Union Square Ventures. Zodra de upgrade van de virtuele machine voltooid is, zal het netwerk een volledig gevormde layer-1 blockchain zijn, zoals Ethereum.