Rechter in zaak Ripple vs. SEC laat onpartijdigheid zien

Terwijl de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aandacht blijft trekken, met enkele geruchten die erop wijzen dat deze binnenkort zou kunnen worden afgerond, heeft de rechter een uitspraak gedaan over de verzoeken van beide partijen om deskundige getuigenverklaringen uit te sluiten.

In het bijzonder heeft rechter Analisa Torres een eerste uitspraak van 57 pagina’s uitgevaardigd waarin zowel het blockchain-bedrijf als de effectentoezichthouder probeerden getuigenissen van deskundigen uit te sluiten van een kort geding, zoals gedeeld door de Amerikaanse advocaat James K. Filan op 7 maart.

Onpartijdige rechter

Zo te zien krijgt geen van beide partijen alles waar ze om vroegen in deze uitspraak, aangezien de rechter gedeeltelijk de moties van Ripple en de SEC toestond en gedeeltelijk afwees, ook wel ‘Daubert’-moties genoemd, waarbij geen van beide de overhand kreeg toezichthouder of de XRP-gemeenschap.

Dit werd opgemerkt door Scott Chamberlain, een voormalig advocaat en mede-oprichter van het permissieloze Layer 2-platform Evernode XRPL, die ook de objectiviteit van de rechter in de zaak prees en verklaarde dat “wat eruit springt is hoe scherp, rigoureus en volkomen onpartijdig rechter Torres is.”

Winst voor Ripple?

Dat gezegd hebbende, sloot de uitspraak de getuigenis van de getuige-deskundige Patrick Doody uit, die door de SEC was ingehuurd om de verwachtingen van XRP-kopers te analyseren, wat volgens Ripple een overwinning zou kunnen betekenen, aangezien hij de enige getuige-deskundige van de waakhond over dit onderwerp was, volgens XRP-gemeenschapsadvocaat Jeremy Hogan.

Interessant is dat de SEC de rechter ook tevergeefs had gevraagd om de amicusstatus van John E. Deaton in te trekken vanwege zijn “motie waarin toestemming werd gevraagd om een ​​amicusbrief in te dienen waarin een zogenaamde XRP-houder-expert werd uitgedaagd”, zoals opgemerkt door Fox Business-journalist Eleanor Terrett en geretweet door de pro-XRP-advocaat.

Ondertussen lijkt de XRP-gemeenschap de uitspraak ook als een overwinning voor Ripple te beschouwen, aangezien de prijs van de cryptocurrency op het moment van schrijven $0,37 bedroeg, een stijging van 1,75% in de afgelopen 24 uur.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!