XRP-investeerders gokken op de lange termijn, volgens onderzoek

Ongeacht de juridische problemen rond de op zes na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, geloven XRP-investeerders nog steeds dat de munt hen een flink rendement gaat opleveren.

Een recent onderzoek van Uphold Inc, een in New York gevestigde cryptocurrency-beurs, onthulde namelijk dat veel XRP-investeerders gokken op de lange termijn.

Het Twitter-account van de beurs stelde dinsdag een vraag om na te gaan hoeveel van zijn olgers XRP vasthouden en hoe lang ze van plan zijn dit te doen.

“Hoeveel van onze volgers zijn XRP-hodlers voor de lange termijn?” aldus de tweet. Als reactie hierop hebben verschillende gebruikers onthuld dat ze het actief al meer dan een jaar vasthouden. Terwijl sommigen opmerkten dat ze al 2, 3 of 5 jaar geloven in XRP, zeiden sommigen dat ze al bijna tien jaar aan het hodlen zijn.

“Als bijna 7 jaar lang genoeg is, tel me dan mee”, antwoordde een bepaalde gebruiker met de naam xrp owl. “Accumuleert sinds 2017 en zal het vasthouden totdat het voorbij de $1000 per XRP gaat”, schreef een bepaalde gebruiker genaamd Pradip.

XRP op de markt

Met name kochten de meeste van deze investeerders XRP voordat de rechtszaak tegen Ripple in december 2020 begon, waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beweert dat het bedrijf de munt verkocht heeft als een niet-geregistreerd effect.

Dienovereenkomstig klaagde de financiële toezichthouder het in San Francisco gevestigde bedrijf voor crypto-oplossingen en twee van zijn leidinggevenden, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, aan wegens het overtreden van effectenwetten.

De gebeurtenissen die volgden na deze SEC-acties hebben de groei van XRP onmiskenbaar belemmerd. Dagen geleden drukte het activum zijn 12e verliezende candle op rij af tegen de totale cryptomarkt. De laatste keer dat dit werd geregistreerd was in maart 2015, volgens de marktgrafiek.

Te midden van al deze uitkomsten voorspellen deskundige analisten dat XRP de komende maanden een bullish seizoen zou ingaan. Zo voorspelde een top analist zelfs dat XRP op weg zou zijn naar $23.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!