Europese hedgefonds begint ook met de adoptie van crypto

Ondanks het verslechterde klimaat in de cryptowereld is er nog steeds vol op sprake van adoptie. Zo heeft één van de grootste hedgefondsen laten weten dat het verder gaat met het lanceren van een crypto hedgefonds.

Grootste hedgefonds gaat crypto hedgefonds lanceren

Man Group, ’s werelds grootste beursgenoteerde hedgefonds met 142 miljard dollar aan activa onder beheer, gaat verder met plannen om een crypto hedgefonds te lanceren. Bloomberg meldt:

“De computergestuurde handelseenheid AHL van het bedrijf is van plan om het fonds al aan het einde van het jaar te starten, zeiden de mensen, die vroegen niet te worden geïdentificeerd omdat het plan privé is.”

Het in Londen gevestigde hedgefonds handelt al in cryptofutures, maar als het een crypto-hedgefonds lanceert, zou het een van de eerste zijn waarbij de entiteit nog steeds tegenpartijrisico’s beoordeelt en of cryptostrategieën schaalbaar zijn.

De plannen worden geleid door Andre Rzym, een partner bij Man Group, die eerder dit jaar een paper publiceerde “om evenwichtige en praktische inzichten te bieden voor institutionele beleggers die blootstelling aan cryptocurrencies zoeken.”

Ryzm handelde eerder bij Zurich Capital Markets en is nu verantwoordelijk voor alternatieve markten bij Man Group.

Waarom is dit groot nieuws?

Terwijl een handvol gevestigde Amerikaanse hedgefondsen zich in de cryptoruimte hebben begeven, heeft voor zover wij weten niemand dat in Europa gedaan door middel van het aanbieden van op crypto gericht hedgefondsbeleggingsbeheer.

Als Man Group dus doorgaat, worden ze een van de eerste ter wereld die de zeer hoge volatiliteit in de cryptoruimte verhandelen.

Als hedgefonds zouden ze kunnen profiteren van prijzen die stijgen of dalen, maar de hoge volatiliteit komt met zijn eigen risico’s, zoals Three Arrows Capital die hierdoor onlangs failliet ging.

Slechts een klein deel van de activa van Man Group zou echter naar het cryptohedgefonds gaan, een zet die de traditionele financiën verder zou integreren met nieuw geld. Kortom, dit is een positieve ontwikkeling voor de cryptowereld. Nadat al verschillende hedgefondsen in Amerika zich in de cryptoruimte hebben begeven gaat nu ook ’s werelds grootste beursgenoteerde hedgefonds dit doen. Zo gaan ze verder met plannen om een crypto hedgefonds te lanceren en hopen dit voor het eind van het jaar

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!