VeChain lanceert upgrade met invoering van PoA 2.0

De VeChain Foundation heeft een nieuw tijdperk aangekondigd nu dat de laatste fase van PoA 2.0 naadloos is afgesplitst van het mainnet en Finality is toegevoegd aan VeChainThor. De VeChain Foundation tweette het volgende:

“Een nieuw tijdperk is aangebroken! Om 8:10 GMT werd de laatste fase van PoA2.0 naadloos hardforked van mainnet, waardoor Finality werd toegevoegd aan #VeChainThor. Hiermee bieden #VeChain-technologieën het perfecte platform voor #duurzaamheid, zowel in energieverbruik als in real-world verandering. #Blockchain $VET.”

PoA 2.0 verwijst Proof-of-Authority waarvan de laatste fase live ging op blokhoogte 13815000. Het eerste voltooide blok geproduceerd op het VeChain-mainnet markeert dan ook een historische mijlpaal voor de blockchain.

Met de nieuwe upgrade kan VeChain nu het perfecte platform bieden voor duurzaamheid, zowel op het gebied van energieverbruik als veranderingen in de echte wereld, aldus het team achter VeChain. Daarnaast zorgt de betere schaalbaarheid ervoor dat VeChain de toenemende vraag aan kan.

VeChain kondigde in juni aan dat dat VIP-220 lives was gegaan op het privé-testnet. Dit was de eerste stap naar de revolutionaire upgrade van het PoA 2.0-consensusmechanisme. VIP-220 combineert de sterke punten van de twee gebruikelijke soorten consensus, welke het bewijs van inzet en bewijs van werk zijn. Daarnaast elimineert het hun zwakke punten.

Lang geleden in juni kondigde VeChain aan dat VIP-220 live was op het privé-testnet, wat de eerste stap markeerde naar de revolutionaire upgrade van het POA 2.0-consensusmechanisme. VIP-220 combineert de sterke punten van de twee gebruikelijke soorten consensus (bewijs van inzet en bewijs van werk) en elimineert tegelijkertijd hun zwakke punten.

PoA is een Byzantine Fault Tolerant (BFT) probabilistische consensus die is gebaseerd op HotStuff, en vertrouwt op gezaghebbende masternodes (AM) die zijn gekoppeld aan geverifieerde identiteiten. Sommige belangrijke wijzigingen komen ook met de laatste Proof-of-Authority. Naast de andere verbeteringen omvat de PoA 2.0-upgrade ook een oplossing voor compromissen in de Nakamoto vs. BFT-consensus. Naar verwachting zal de VeChain-blockchain ook een sterk verbeterd beveiligingsniveau hebben naast een datakwaliteitsgarantie met Finality.

Het native token van VeChain, VET, moet echter nog reageren op het goede nieuws. De prijs van VET is namelijk ten opzichte van 24 uur geleden gedaald met bijna 4%. Op het moment van schrijven wordt VET verhandeld voor een prijs van $0,01927.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!