Mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin heeft naar verluidt 3000 ETH verkocht

Tijdens het weekend kwamen berichten naar boven dat Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), een grote hoeveelheid ETH-tokens had geliquideerd. De transacties van Vitalik vonden volgens een wallet-tracker plaats rond de tijd van de grote inbreuk op FTX.

Volgens MistTrack verhandelde Vitalik ongeveer 3.000 ETH voor ongeveer $4 miljoen USDC. Op 12 november werden de drie afzonderlijke transacties afgerond op de Uniswap V3. De dump van Vitalik vond plaats op een interessant moment, omdat de cryptogemeenschap al moeite had om te herstellen van de FTX-inbreuk en -crisis. Ongeveer was de dagelijkse gemiddelde prijs van Ethereum tijdens de transactie $1.261.

De na-effecten van FTX-onrust

De afgelopen week is de waarde van ETH met meer dan 17% gedaald. Op het moment van schrijven is de gemiddelde prijs van één Ethereum $1.234. Volgens eerdere rapporten hebben hackers meer dan $600 miljoen gestolen van de cryptocurrency-beurs FTX in een reeks afzonderlijke aanvallen. Een deel van de opnames werd door de hackers omgezet van Tether naar DAI, samen met verschillende andere cryptocurrencies.

De marktcrash werd echter veroorzaakt door de FTX-onrust vanwege solvabiliteitsproblemen bij de beurs. Als gevolg van deze catastrofe verdween in een paar dagen bijna $120 miljard uit de cryptomarkt. Momenteel is de totale marktwaarde $831 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!