Mastercard CEO gelooft in de mainstream adoptie van crypto

De CEO van de betaalgigant Mastercard, Michael Miebach, heeft in een recent interview met Yahoo Finance aangegeven dat hij optimistisch is dat crypto op een dag wereldwijd zal worden geadopteerd.

Meibach ging verder met stellen dat het bedrijf investeert in de crypto-ruimte met de overtuiging dat massale acceptatie van digitale valuta in de loop van de tijd en met verbeteringen “volledig mogelijk” is.

Mastercard, één van de grootste betalingsbedrijven ter wereld, is onlangs een samenwerking aangegaan met de vooraanstaande Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase voor een initiatief dat klanten de mogelijkheid zou bieden om creditcards te gebruiken om digitale activa te kopen op de nieuwe NFT-marktplaats van het platform. Hij zei het volgende:

“Het is een interessante technologie. Daar hebben mensen belang bij. Er zijn problemen om op te lossen. Betalingen zijn niet zo efficiënt als ze overal ter wereld zouden kunnen zijn. En we willen daar zijn … Maar ik denk dat het nog een lange weg te gaan is voordat crypto mainstream wordt.

Ik denk dat er vragen zijn over naleving van de regelgeving, over schaalbare technologie, over het zorgen voor een voorspelbare gebruikerservaring. Waarom is het kopen van een NFT zo’n onhandige ervaring? Het zou niet zo moeten zijn. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Coinbase om het net zo eenvoudig te maken als het kopen van een kopje koffie.

Ik denk dat deze dingen allemaal in elkaar moeten passen en dan heb je de bouwstenen om het mainstream te maken. Gaat dat de komende zes maanden gebeuren? Hoogstwaarschijnlijk niet. Maar zijn we optimistisch en investeren we? Absoluut.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!