SEC wint rechtszaak tegen LBRY, maar heeft dit invloed op de zaak tegen Ripple?

Bestandsdeling en betalingsprotocol LBRY heeft de strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verloren, aangezien een federale rechter oordeelde dat het bedrijf de effectenwetten heeft overtreden toen het LBRY Credits (LBC) verkocht.

De SEC heeft in 2021 een rechtszaak aangespannen tegen LBRY waarin werd beweerd dat het in New Hampshire gevestigde bedrijf LBC als een niet-geregistreerd effect heeft verkocht toen het ongeveer $12,2 miljoen ophaalde in zijn ICO.

In een nieuwe verklaring gaf de SEC aan dat de uitspraak van rechter Peter Barbadoro van de United States District Court voor het District of New Hampshire op 7 november haar beweringen bevestigd heeft dat LBRY zich bezighield met illegale verkoop van effecten. Het gaf het volgende aan:

“Het Hof oordeelde dat LBRY LBC aanbood en verkocht als een zekerheid in strijd met de registratiebepalingen van de federale effectenwetten, en dat LBRY geen verweer had dat het niet op de hoogte was van de toepassing van die wetten op haar aanbod en verkoop.”

De rechtszaak van de SEC tegen het in San Francisco gevestigde Ripple Labs is ook gebaseerd op soortgelijke beschuldigingen, aangezien de Amerikaanse toezichthouder in 2020 het betalingsbedrijf beschuldigde van het verkopen van een niet-geregistreerd effect in de vorm van XRP.

Juridisch expert Jeremy Hogan, die de zaak op de voet heeft gevolgd, vertelde op 7 november zijn 238.200 Twitter-volgers dat de uitspraak over LBRY van invloed kan zijn op de rechtszaak waarbij Ripple betrokken is. Hij tweette het onderstaande:

“LBRY heeft de goede strijd gestreden, maar verloor bij kort geding.

De rechter hing zijn hoed grotendeels op het feit dat de tokens op het moment van de verkoop in wezen niet gebruikt werden.

Ik zou verwachten dat deze zaak zijn weg vindt naar de laatste brief van de SEC in de Ripple-zaak.”

In september zei Hogan dat een overwinning voor SEC in zijn rechtszaak tegen LBRY de kansen van Ripple om zijn zaak te winnen niet zou helpen. We zijn dan ook benieuwd of het de zaak echt gaat beïnvloeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!