5 impactvolle groene cryptomunten met toekomst 2022

Milieuvriendelijk beleggen wordt door steeds meer mensen gedaan, soms uit principiële overtuiging, maar steeds vaker ook omdat het gewoon rendabele investeringen zijn. Ook in de cryptocurrency markt kijken er meer mensen naar milieuvriendelijke crypto dan eerst. 

In dit artikel kijken we daarom naar de 5 Impactvolle Groene Cryptomunten met Toekomst om in te investeren zodat je inspiratie op kan doen voor de volgende toevoeging aan je portfolio. 

Top 5 impactvolle groene cryptomunten met toekomst 2022

  1. IMPT – Nieuwe groene cryptomunt maakt Carbon Credits handel mogelijk
  2. Ethereum – Met nieuwe protocol nu milieuvriendelijke crypto
  3. Cardano – Een betere wereld met blockchain technologie
  4. NANO – Gratis crypto versturen en ontvangen met uniek protocol
  5. Flow – Meest eco vriendelijke crypto voor Web3 toepassingen

>>> Nu de meest milieuvriendelijke crypto kopen <<<

Top 5 impactvolle groene cryptomunten met toekomst – Onder de loep

Laten we deze milieuvriendelijke cryptos eens beter bekijken zodat je beter weet wat de munten precies doen. Op deze manier kun jij bepalen welke milieuvriendelijke cryptos je wel, en welke je niet wilt toevoegen aan jouw portfolio. 

1. IMPT – Nieuwe groene cryptomunt maakt Carbon Credits handel mogelijk

IMPT is de nieuwste milieuvriendelijke crypto op de markt en momenteel verkrijgbaar in een presale. De cryptomunt hoort bij een platform dat op dit moment ontwikkeld wordt en onder andere de mogelijkheid biedt om carbon credits te verhandelen. 

Dat doet IMPT doordat het van de carbon credits tokens maakt, die je kunt kopen door er IMPT tokens voor in te leveren. Die carbon credits zijn vervolgens weer op de IMPT marktplaats verder te verhandelen.

Je kunt ook de gekochte carbon credits vernietigen. Omdat het tokens zijn, worden deze dan naar een crypto adres gestuurd waar niemand bij kan. Op deze manier wordt met een burn-mechanisme het klimaat gered. 

In ruil voor het vernietigen van carbon credits en daarmee het voorkomen van extra CO2-uitstoot ontvang je een NFT. Deze NFT’s kun je sparen, maar zijn ook verhandelbaar op de eerder genoemde IMPT marktplaats. 

Verder biedt IMPT nog een aantal andere mogelijkheden, zo staan er allerlei duurzame projecten op het platform die ondersteund kunnen worden. Dat gebeurt door online te shoppen via de IMPT widget of app.

Van elke aankoop die je op deze manier doet, zal er een deel van het aankoopbedrag gebruikt worden voor deze duurzame projecten. 

Op dit moment is de IMPT presale in volle gang en kun je de cryptomunten kopen voor slechts $0,018 per stuk. Dit is de prijs tijdens de eerste fase van de voorverkoop, in de tweede en derde fase is de prijs respectievelijk $0,023 en $0,028. 

Als je nu investeert, profiteer je dus van de laagste prijs en is de waarde van je investering al met $0,01 per token gestegen voordat de munt beschikbaar komt bij een exchange. 

Om mee te doen met de presale van IMPT ga je naar de website van het project en verbind je een wallet met het platform. Daarna kies je of je Ethereum of Tether wilt inruilen voor de IMPT tokens en het aantal tokens dat je wilt omwisselen. 

>>> Nu de meest milieuvriendelijke crypto kopen <<<

2. Ethereum – Met nieuwe protocol nu milieuvriendelijke crypto

Ethereum is de op-één-na grootste cryptomunt ter wereld als je kijkt naar de marktwaarde van de munt. Sinds dit jaar is het ook een groene cryptomunt doordat het netwerk een verandering heeft ondergaan. 

Het gebruikte namelijk eerst Proof-of-Work, hetzelfde protocol als Bitcoin waardoor een blockchain netwerk veel energie gebruikt om transacties te kunnen verwerken. Dat hebben ze nu ingewisseld voor Proof-of-Stake en levert een enorme besparing op. 

Zelf geeft Ethereum aan dat het netwerk nu meer dan 99% minder energie vereist dan dat het hiervoor deed. In plaats van complexe algoritmes die opgelost moesten worden door veel computerkracht werkt het nu met staking pools. 

Bij staking kun je munten vastzetten en die als het ware inzetten om het netwerk up-to-date te houden. Over de munten die je vastzet, kun je een beloning ontvangen en kunnen veel meer mensen hiervan profiteren in plaats van een select groepje miners met de juiste hardware. 

Sinds de ‘Ethereum Merge’ waarin de oorspronkelijke Ethereum munten samen werden gebracht met de nieuwe Beacon Chain voor staking is er veel gebeurd. De koers van Ethereum zakte eerst flink weg door het “buy the rumour, sell the news”-principe.

Doordat het nieuws over deze overstap van Ethereum al een tijdje speelde, waren er veel investeerders al ingestapt in de munt voor het echt plaatsvond. Toen de merge steeds dichterbij kwam steeg de prijs en stapten er veel investeerders uit, waardoor tijdens de merge zelf de munt juist wegzakte. 

De komende tijd zal belangrijk zijn voor Ethereum en zal er vooral gekeken worden naar de mate van decentraliteit van de munt en wat deze verandering voor de veiligheid van het gehele blockchain netwerk gedaan heeft. 

Ethereum is een cryptomunt die meer biedt dan een betaalmiddel alleen. Met de smart contracts van Ethereum kunnen ontwikkelaars aan de slag om eigen decentrale applicaties te ontwikkelen, tokens aan te maken of een NFT-collectie te ontwerpen. 

3. Cardano – Een betere wereld met blockchain-technologie

De cryptomunt Cardano wil de wereld verbeteren door blockchain technologie in te zetten. Met die blockchain technologie wil het een rol spelen in de informatievoorziening in gebieden als overheden, agricultuur, onderwijs, retail, financiën en de gezondheidszorg. 

Cardano richt zich net als Ethereum op de ontwikkeling van smart contracts zodat ontwikkelaars met het platform zelf applicaties kunnen maken. Dit doet de cryptomunt al sinds 2017, maar vooral de afgelopen jaren heeft de munt zich bij de grote jongens gevoegd.

Het staat qua marktwaarde inmiddels 8ste van alle cryptocurrency, maar is de afgelopen maanden flink weggezakt. De huidige Cardano koers is slechts €0,36, terwijl de munt op het hoogtepunt rond de €2,50 stond. 

Dat Cardano een impactvolle groene cryptomunt is, komt doordat het sinds het begin van het netwerk al gebruik maakt van Proof-of-Stake. Je kunt door Cardano te staken een vrij stabiele rente tussen de 4 en 6% ontvangen.

Cardano richt zich bijvoorbeeld op het continent Afrika om hier projecten te starten om ontwikkeling op bepaalde gebieden op het continent te stimuleren. Een belangrijk voorbeeld is het ondersteunen van supply chain management met hun blockchain technologie. 

Met het klimaat in het achterhoofd is het team achter Cardano altijd bezig met het efficiënter inrichten van processen. Door dit met projecten in Afrika te ondersteunen kan het netwerk ook echt impact hebben op het tegengaan van klimaatverandering.

4. NANO – Gratis crypto versturen en ontvangen met uniek protocol

Waar de drie munten hierboven allemaal een duidelijke eigen toepassing hebben, is NANO een ouderwetse cryptomunt die vooral als betaalmiddel bedoeld is. 

Het bijzondere aan NANO is dat het geen gebruik maakt van bekende protocollen, maar een eigen protocol ontworpen heeft dat zorgt voor gratis transacties, extreem hoge snelheden en goede schaalbaarheid. 

Uiteindelijk kan de munt meer gebruikt gaan worden als winkels, organisaties of zelfs overheden de munt als officieel betaalmiddel accepteren. 

NANO heeft inmiddels de afkorting verandert naar XNO en probeert nieuwe manieren te vinden om wereldwijd meer geaccepteerd te worden. Denk bijvoorbeeld aan samenwerkingen met overheden en andere organisaties. 

Door geen mining te gebruiken, is het netwerk van NANO zo goed als klimaatneutraal. Zeker als betaalmiddel is NANO daardoor een uitstekende keuze als je een impactvolle groene cryptomunt met toekomst zoekt. 

5. Flow – Meest eco vriendelijke crypto voor Web3 toepassingen

Flow gebruikt een Proof-of-Stake consensus om het netwerk up-to-date te houden en heeft daardoor weinig energie nodig. Het heeft geen mining nodig en heeft een unieke multi-node infrastructuur die snelheid van transacties garanderen zonder een layer-two netwerk nodig te hebben. 

Hiermee is Flow de meest impactvolle groene cryptomunt op het gebied van Web3. Zelf geven ze als voorbeeld dat het minder vervuiling kost om een NFT te minten op het Flow netwerk dan wanneer je een bericht plaatst op een social media platform.

Flow vergelijkt zichzelf op de website qua energieverbruik met enkele andere munten zoals Solana en Polygon. Waar Solana 11.05 GWh gebruikt en Polyogon 0,79 GWh, is dit bij Flow slechts 0,18 GWh.

Zo lang bestaat Flow nog niet, maar in de 20 maanden dat het netwerk up en running is, is er al veel gebeurd. Zo steeg de munt begin 2021 naar een recordhoogte van bijna €33,-. Momenteel betaal je voor de munt €1,50 waardoor er nog veel groei mogelijk is. 

Wat is de toekomst van impactvolle groene cryptomunten? 

Je investeert over het algemeen in een cryptomunt in de hoop dat deze meer waard wordt en dat je zo winst kunt maken op je investeringen. De meest impactvolle groene cryptomunten zijn tegenwoordig echter actief bezig met bepaalde initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan. 

Of die groene cryptomunten ook de komende tijd zullen stijgen, is erg afhankelijk van hoeveel deze platforms gebruikt gaan worden. Bij Ethereum en Cardano is er bijvoorbeeld al een grote gemeenschap die gebruik maakt van de tools die de blockchains bieden. 

Bij een nieuwer platform is het dus belangrijk dat je in je analyse kijkt naar de mogelijkheden die het platform biedt en of er vraag is naar die functies. Een munt als IMPT biedt bijvoorbeeld een marktplaats waarop zowel carbon credits als NFT’s te verhandelen zijn. 

Dat maakt het meteen een interessant project omdat het een unieke functie aanbiedt door van carbon credits tokens te maken. Als deze functie veel gebruikt wordt, zal er ook in de IMPT koers een goede toekomst zitten. 

Verder zal dat platform samen gaan werken met tientallen wereldwijd bekende merken en winkels. Je kunt via de IMPT widget of app online shoppen bij deze merken en van elke aankoop zal er een deel gedoneerd worden aan één van de duurzame projecten op het IMPT platform.

Ook dit lijkt meteen een toepassing die door veel consumenten, zeker in landen als de Verenigde Staten, veel gebruikt kan gaan worden. Hierdoor zal ook de vraag naar de IMPT token toenemen en daardoor de IMPT koers stijgen. 

Hoe stel je een impactvol groen crypto portfolio samen?

Je kunt in een enkele groene cryptomunt investeren, maar het is nog verstandiger om een divers portfolio samen te stellen met meerdere impactvolle groene cryptomunten met toekomst. 

Zo kun je bijvoorbeeld andere investeringen compenseren, als je ook nog een munt als Bitcoin in je wallet hebt staan. Het verspreiden van je investeringen is in een markt als cryptocurrency altijd verstandig om te doen gezien de grote mate van volatiliteit in de markt. 

Zeker in de munten hierboven staan enkele nieuwere crypto projecten die een groter risico kennen dan munten die al tijden bestaan. Dit betekent ook dat ze nog vele malen vaker kunnen stijgen dan munten die al een grote marktwaarde hebben. 

Door een verdeling te maken tussen bekendere cryptomunten en nieuwe munten is er een grotere kans dat jij winst gaat maken op je portfolio. Daarnaast kun je zelf een verdeling maken tussen impactvolle groene cryptomunten en andere coins. 

Bij het samenstellen van een crypto portfolio is het verstandig altijd een goed overzicht te hebben en dit op gezette momenten te analyseren. Zo kun je het portfolio continu aan blijven passen zodat de verhoudingen kloppen. 

Conclusie – Impactvolle groene cryptomunten met toekomst

Er zijn twee soorten groene cryptomunten in de markt; munten die met hun toepassing een mogelijkheid bieden om klimaatverandering tegen te gaan en munten die hun eigen netwerk zo duurzaam mogelijk op willen bouwen. 

Het verschil hiertussen is dat de cryptomunten die een toepassing bieden vaak meerdere manieren hebben om aandacht en vraag naar de munt te genereren. Van energie-zuinige cryptocurrency komen er steeds meer, waardoor het ook lastig is om met zo’n munt grote winst te maken. 

De beste impactvolle groene cryptomunt van het moment is IMPT. Deze munt is nu verkrijgbaar in een presale en wist in twee weken tijd al voor meer dan 5 miljeon dollar aan tokens te verkopen.

>>> Nu de meest milieuvriendelijke crypto kopen <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!