Cardano Foundation sluit samenwerking met Georgia’s National Wine Agency

De Cardano Foundation werkt samen met Georgia’s National Wine Agency en andere partners om blockchain-technologie te gebruiken in een poging om de kwaliteit en authenticiteit van wijn geproduceerd door het Oost-Europese land te volgen.

Het partnerschap, dat ook de Bolnisi Winemakers Association en Scantrust omvat, is van plan de Cardano (ADA) blockchain te gebruiken om de wereldwijde reputatie van de wijnproductie van Georgië te versterken.

Volgens de Cardano Foundation zal in de regio Bolnisi in Georgië een proefprogramma worden gelanceerd dat zich richt op zowel de export als de lokale markten. Het programma omvat maar liefst 100.000 flessen wijn met een speciaal etiket met een QR-code waarmee consumenten de authenticiteit van het product kunnen scannen en verifiëren. Mel McCann, vice-president engineering van Cardano Foundation, zei het volgende:

“De Cardano Foundation is trots op initiatieven voor technische integratie die de ontwikkeling van oplossingen voor allerlei soorten bedrijven en systemen bevorderen. Deze samenwerking zal een creatief, kosteneffectief en flexibel certificerings- en traceerbaarheidssysteem ontwikkelen, dat transparantie en authenticiteit zal bieden aan wijnmakerijen en klanten van het moment van oogst tot het punt van consumptie.”

Tevens werd duidelijk dat het nationale wijnagentschap van Georgië ook de Cardano-blockchain zal gebruiken om openbare registers te maken van bestaande certificeringsgegevens over wijn die bestemd is voor export. Guram Avkopashvili, de oprichter van de Bolnisi Winemakers Association, reageerde als volgt:

“Ons doel is om in 10 jaar tijd 12 miljoen flessen wijn te produceren en exporteren in Bolnisi. Momenteel produceren we in totaal 200.000 flessen wijn, die we verkopen aan de Georgische, Europese, Amerikaanse, Australische en Chinese markt. Als we verder willen groeien, moeten we het vertrouwen in onze producten vergroten. Als zodanig is deze track-and-trace-oplossing op Cardano van fundamenteel belang om ons doel te bereiken.”