Bitvavo ontdekt caching probleem en haalt app offline

Vandaag zijn meerdere meldingen op twitter vrijgekomen over problemen op Bitvavo. Momenteel heeft Bitvavo officieel aangekondigt via Twitter de problemen te herkennen en te onderzoeken wat er precies aan de hand is. Als resultaat heeft de exchange besloten om de app momenteel te sluiten voor gebruikers. 

Bitvavo is een populaire crypto handelsplatform met ruim 1 miljoen gebruikers dat het mogelijk maakt voor gebruikers om crypto te kopen en te traden. De app is momenteel gesloten voor gebruikers in verband met problemen op de app en een mogelijk datalek. Zo kondigde de exchange op Twitter aan een onderzoek te starten naar de problemen en iedereen op hoogte te houden van de ontwikkelingen: 

https://twitter.com/bitvavocom/status/1567506832528211970

Gebruikers slaan alarm

Veel gebruikers sloegen begin van de middag alarm nadat ze bij inloggen persoonlijke gegevens en trading data te zien kregen van andere gebruikers. Hierbij raakte men bezorgd dat hun eigen informatie wellicht beschikbaar is bij andere gebruikers. Dit is een schending van privacy en brengt gebruikers in gevaar om mogelijk gehacked te worden, zo liet een gebruiker weten: 

Data van zes gebruikers op straat

De beurs kondigde onlangs in een update aan dat het problerem met de caching ervoor gezorgd heeft dat de gegevens van zes gebruikers aan de verkeerde gebruikers getoond werden. Het liet echter weten dat alle fondsen veilig zijn en mensen zich geen zorgen hoeven te maken.

Bitvavo belooft vergoeding tot €100.000

Bitvavo kondigde tevens aan dat, mits er toch gebruikersgelden verdwenen zijn, de beurs dit tot €100.000 zal vergoeden. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!