VMA metaverse

MTV VMA’s voegt de categorie “Best Metaverse Performance” toe

Dit jaar is er een nieuwe subcategorie van de MTV Video Music Awards (VMA’s) geïntroduceerd, namelijk de “Best Metaverse Performance”, waar artiesten om kunnen strijden om erkenning.

De ceremonie werd voor het eerst gehouden in 1984 ter ere van uitmuntendheid op het gebied van muziekvideo’s. Verschillende bekende muzikanten hebben eerder Video Music Awards gewonnen, waaronder Madonna, Nirvana en Kanye West.

Video van het jaar, artiest van het jaar en lied van het jaar zijn allemaal typische prijscategorieën, maar dit jaar hebben ze een Web3-categorie toegevoegd. De Video Music Awards omvatten, mede veroorzaakt door de lockdowns vanwege de COVID-19-pandemie, voor het eerst online en virtuele optredens.

Metaverse populariteit neemt toe

Dit is het eerste jaar van de prijs en er zijn nominaties voor zes verschillende acts. Enkele voorbeelden zijn Ariana Grande’s “Rift Tour” (Fortnite), Blackpink’s “The Virtual” (PUBG Mobile), BTS (YouTube), Charli XCX (Roblox), “Justin Bieber — An Interactive Virtual Experience” (Wave) en “Twenty One Pilots Concert Experience” (Roblox).

Op 12 augustus onthulde de prijsuitreiking zijn allereerste Metaverse-ervaring, naast een nieuwe categorie prijzen. De VMA Experience, gemaakt door Paramount Game Studios en tot 3 september toegankelijk in de Roblox-metaverse, werd vorige week gepubliceerd.

Roblox is een populaire virtuele wereld waar vaak concerten, festivals en andere popcultuurevenementen plaatsvinden. Dit jaar zijn twee acts van het platform genomineerd. Insomniac, een toonaangevende organisator van elektronische dansmuziekfestivals, werkte vorig jaar samen met het bedrijf om gesimuleerde evenementen in zijn metaverse te organiseren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN