Crypto.com krijgt groen licht voor crypto-asset-activiteiten in de VK

Crypto.com, de cryptocurrency-exchange, heeft onlangs groen licht gekregen voor bepaalde crypto-asset-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Dinsdag heeft het namelijk een registratiebevestiging gekregen van de Financial Conduct Authority (FCA).

Op 16 augustus werd in het Financial Services Register van de FCA vermeld dat FORIS DAX UK LIMITED is geregistreerd om “bepaalde crypto-asset-activiteiten” uit te voeren en tegelijkertijd de status van de witwas-regelgeving te verkrijgen. Crypto.com zal hierbij FORIS DAX UK LIMITED als handelsnaam aannemen in de VK.

Op het moment van schrijven hebben zowel Crypto.com als de FCA nog geen commentaar gegeven over de registratie. De website van de FCA suggereert echter dat bedrijven die crypto-activiteiten in de VK uitoefenen zich moeten registreren. Dit moet omdat deze instellingen moeten voldoen aan de regels omtrent het witwassen van geld, geldovermakingen en terrorismefinanciering.

De FCA heeft crypto-activa-activiteit gedefinieerd als het uitwisselen van crypto-activa voor geld of geld voor crypto-activa. Ook omvat dit het automatiseren van een machine om dit uit te voeren en het uitwisselen van crypto-activa voor crypto-activa. Daarnaast heeft de FCA een lijst samengesteld waarbij 248 Britse bedrijven zijn geïdentificeerd die crypto-activa-activiteiten lijken uit te voeren en niet bij de FCA zijn geregistreerd.

Bestaande bedrijven in het VK moesten uiterlijk op 9 januari 2021 bij de FCA zijn geregistreerd om hun bedrijf voort te kunnen zetten. Bedrijven die zich hebben aangemeld maar hun aanvraag nog in behandeling hebben, kregen een tijdelijke registratie. Als bedrijven zich niet aan de regels houden, is de FCA bevoegd om deze instanties te onderzoeken en financiële sancties op te leggen.

Crypto.com verkrijgt vele wettelijke mijlpalen

Crypto.com is in Singapore gevestigd dat wereldwijd actief is en meer dan 50 miljoen gebruikers heeft. In de afgelopen jaren is de exchange sterk gegroeid. Onlangs vroeg Crypto.com goedkeuring in Canada als een Virtual Asset Service Provider (VASP) op de Kaaimaneilanden.

Op 8 augustus verkreeg de exchange ook een registratie als VASP in Zuid-Korea na de overname van betalingsdienst-aanbieder, PnLink Co., en VASP, OK-BIT Co.

Crypto.com lijkt zijn positie als grote speler onder de exchanges verder uit te breiden na de vele wettelijke mijlpalen die het bedrijf heeft weten te behalen in korte tijd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!