Bitcoin gaat een sterk bullish signaal geven, aldus Tone Vays

Tone Vays, een ervaren handelaar, heeft aangegeven dat Bitcoin (BTC) zich opmaakt om een signaal af te geven dat vergelijkbaar is aan de bodems van BTC in 2018 en 2015. In een nieuwe sessie heeft Vays aan zijn 122.000 abonnees op YouTube verteld dat hij een bepaalde indicator op de maandelijkse grafiek van Bitcoin goed in de gaten houdt.

De handelaar gaf aan dat er nog maar drie weken te gaan zijn voordat de maandelijkse candle sluit. De momentum-omkeringsindicator (MRI) van Bitcoin op de maandelijkse grafiek is volgens hem dan ook klaar om een historisch bullish signaal af te geven.

“Ik hou van de bullish structuur hier. Dit is de maandelijkse Heikin-Ashi-grafiek. Ik zou graag een echte MRI-aankoop zien. Historisch gezien waren deze MRI-aankopen ongelooflijk. In 2018 hadden we de perfecte koopkans, ook in 2015. En als de bearmarkt langer was, in 2013, weet ik zeker dat we er toen ook een hadden kunnen krijgen.”

“En hier is hij dan: de derde MRI-aankoop ooit binnen ongeveer drie weken, tenzij de prijs aanzienlijk stijgt, wat ik hoop, maar we zullen zien.”

Handelaren putten vertrouwen uit de MRI op het gebied van mogelijke omkeringen in de trend. Om trends te volgen worden de Heikin-Ashi-candles ook vaak gebruikt om de richting van de trend te kunnen voorspellen. Heikin-Ashi-candles nemen het gemiddelde van de vorige candle mee in huidige candle, waardoor het momentum ook in de candle verwerkt zit. Vays is daarnaast van mening dat de bodem van de bear-markt voor Bitcoin als is bereikt. Hij zei het volgende:

“Wat we nu hebben, is een candle die boven het voortschrijdend gemiddelde van 200 weken gaat sluiten. En als het boven het voortschrijdend gemiddelde sluit, hebben we mogelijk een hele candle erboven, wat geweldig is.”

“Ik geloof nog steeds dat dit het dieptepunt is. Welk vertrouwensniveau? Ik zou zeggen dat ongeveer 65% ervan overtuigd is dat we niet lager dan $ 17.500 gaan.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $23.736 en draait een min van 1,72% ten opzichte van 24 uur geleden. Ten opzichte van een week geleden staat Bitcoin echter in de plus met ruim 4%. Bitcoin heeft daarnaast een marktkapitalisatie van ruim $453 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!