Ronin gaat bridge heropenen sinds de hack van $600 miljoen

Vrijdag heeft het Ronin Network aangegeven dat het netwerk en de Ronin Bridge met succes een interne- en externe audit door Verichains Lab heeft doorstaan. De bridge van Ronin gaat in juni mogelijk weer open als deze een tweede externe audit door CertiK weet te doorstaan.

De Ronin bridge wordt herontworpen na een grote hack eind maart, waarbij de opening van de nieuwe bridge uitgesteld is tot juni. Op 27 mei kondigde Ronin in een tweet de succesvolle afronding van twee audits aan en is momenteel bezig met de grootste audit door CertiK. Deze externe audit duurt 15 dagen. De tweet luidde als volgt:

“Om de gouden standaard te worden als het om beveiliging gaat, zijn we bezig met een tweede externe audit onder leiding van @CertiK. Deze audit zal naar verwachting 15 dagen in beslag nemen. Als die controle schoon terugkomt, kunnen we medio juni de bridge weer openen.”

De nieuwe bridge van Ronin zal grote uitstroom van fondsen voorkomen zonder menselijke tussenkomst. Het ontbreken van een goed volgsysteem voor grote uitstroom zorgde ervoor dat hackers in twee transacties 173.600 Ethereum en 25,5 miljoen USDC stalen.

Het bedrijf achter Axie Infinity en Ronin sidechain, Sky Mavis, heeft ondertussen stappen ondernomen om de beveiliging te verbeteren. Het bedrijf werkt nauw samen met topbeveiligingsexperts. Bovendien is Sky Mavis, dat slechts 9 validator-nodes had tijdens de inbreuk, van plan om het aantal te verhogen tot 100. Enkele belangrijke updates zijn het regelmatig uitvoeren van audits, een zero-trust-organisatie creëren, certificeringen en bug bounty-programma’s.

In eerste instantie wilde Ronin de nieuwe bridge eind april lanceren. Het team beweerde echter dat de vertraging belangrijk is, omdat de bridge miljarden dollars aan activa zal veiligstellen. De bridge van Ronin gaat open na een upgrade van 100% van de contracten. Op dit moment is dit 80%. Daarnaast wordt er gewerkt aan de backend van de bridge. Ook wordt er gewerkt aan het ontwerp van een validatordashboard. De migratie van lopende opnames zal starten na de inzet van de Roninbridge.