Crypto.com slaat de handen ineen met de AFL

De Australian Football League (AFL) heeft een deal gesloten met Crypto.com, een van de grootste exchange firma’s voor digitale valuta ter wereld. Helaas heeft de deal niet iedereen blij gemaakt.

De AFL en Crypto.com zijn een partnerschap aangegaan

De samenwerking zal maar liefst vijf jaar duren, en Crypto.com zal de officiële crypto exchange en handelsplatform worden voor zowel de AFL als de AFLW. Op dit moment heeft Crypto.com ook deals met grote sportcompetities en organisaties over de hele wereld, waaronder de vechtorganisatie bekend als de Ultimate Fighting Championship (UFC) en de racecompetitie Formule 1. Crypto.com haalde onlangs de krantenkoppen voor een advertentie met Oscar-winnaar Matt Damon in de hoofdrol, en ze zullen een tweede advertentie laten zien met de acteur tijdens de Super Bowl in februari.

Gillon McLachlan – de AFL’s chief executive – verklaarde in een interview:

“Cryptocurrency is een dynamische en opkomende industrie, en de AFL is verheugd om samen te werken met Crypto.com om in de voorhoede te staan van de groei van de industrie in Australië.”

Hoe groots dit alles ook klinkt, de samenwerking tussen de AFL en Crypto.com zorgt voor enige tegenreactie bij sommige toeschouwers, waaronder dominee Tim Costello van de Alliance for Gambling Reform. Hij is van mening dat door de handen ineen te slaan met Crypto.com, de AFL een organisatie uitnodigt die gedrag promoot dat erger is dan gokken, en daarmee schaadt de AFL haar eigen reputatie.

In een verklaring, legde Costello uit:

“De sport is bedoeld om een sport te zijn, en al deze toevoegingen, alleen maar omdat ze zeggen dat ze het geld nodig hebben, tasten de integriteit van de sport aan. Je bent letterlijk de sport aan het beschadigen en ondermijnen met al deze andere alternatieven.”

Hij verklaarde ook dat de AFL een lange geschiedenis heeft met sportweddenschappen, wat hem “achterdochtig” maakt wat betreft de deal met Crypto.com.

Costello zegt:

“De AFL heeft hier echt een immorele vorm, een volstrekt immorele vorm op na gehouden. De AFL-clubs zijn in grote lijnen uit de pokervarianten gestapt, maar de AFL heeft geen duimbreed toegegeven als het gaat om Sportsbet en advertenties voor verzadiging.”

Niet lang geleden kwam het nieuws dat Crypto.com gehackt was. Verschillende klanten gingen naar Twitter en andere sociale media om te laten weten dat ze van hun accounts waren getrapt en dat ze zelfs geld hadden verloren in het proces. In antwoord op deze formele klachten, gaf Crypto.com een verklaring uit waarin het vermeldde:

We hebben een klein aantal gebruikers die verdachte activiteit op hun rekeningen melden. We zullen opnames binnenkort pauzeren, omdat ons team dit onderzoekt. Alle fondsen zijn veilig.

Wat is er precies gebeurd?

Kris Marszalek – de topman van de digitale exchange – zegt dat er op het moment van schrijven geen geld van klanten verloren is gegaan.

Kris zegt:

“De downtime van de terugtrekking [infrastructuur] was [ongeveer] 14 uur. Ons team heeft de infrastructuur versterkt in reactie op het incident. We zullen een volledige post-mortem delen nadat het interne onderzoek is voltooid.”

Kortom, de samenwerking tussen Crypto.com en AFL roept veel vragen op bij fans, vooral nadat Crypto.com eerder deze maand gehackt was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!