Laatste Crypto Nieuws

Wat is SIM-swapping?

SIM-swapping wordt steeds populairder en daarom hebben we besloten om hier een artikel aan te wijden, aangezien het een groot gevaar kan zijn voor jouw cryptocurrencies!

SIM-swapping (ook bekend als SIM-jacking) werkt op de volgende manier:

Hackers nemen contact op met je telecomserviceprovider en gebruiken jouw identiteit om jouw telefoonnummer te stelen. Het overdragen van je telefoonnummer is een eenvoudig verzoek dat helpt wanneer je een upgrade van je telefoon uitvoert of van provider verandert. Deze SIM-portering wordt in dit geval echter gedaan door een onbevoegd persoon (de aanvaller die zich als jou voordoet).

Hier beginnen de problemen te ontstaan, vooral als je telefoonnummer is verbonden met services die cruciaal zijn voor je online identiteit, zoals je herstel e-mailaccount of cryptocurrency exchange-account.

Zodra oplichters jouw telefoonnummer stelen, kunnen ze toegang krijgen tot je crypto-accounts, om wachtwoorden van je online wallets opnieuw in te stellen of om je vrienden om cryptocurrency-betalingen te vragen. Ze kunnen dus letterlijk heel je account leeghalen.

SIM-swapping wordt op de volgende manier gedaan:

  1. De hacker smokkelt of chanteert een medewerker van een telefonie winkel om hem/haar te helpen.
  2. De aanvaller kan een huidige / voormalige mobiele winkelmedewerker zijn die doelbewust misbruik maakt van zijn of haar positie om toegang te krijgen tot klantgegevens.
  3. Corrupte werknemers van mobiele bedrijven bedriegen hun collega’s van dezelfde of andere afdelingen om jouw SIM-kaart om te wisselen met een nieuwe.

T-Mobile en AT&T worden al geconfronteerd met aanklachten van het Amerikaanse crypto-beleggerskantoor Silver Miller voor soortgelijke zaken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN