LINK flashcrash

Bitcoin koers ziet flash crash tot $8.200 op Binance.US

Na de nieuwe all-time high van gisteren op $67.000, corrigeerde de Bitcoin koers vandaag met een steile daling tot onder $64.000. Op sommige beurzen was de crash echter aanzienlijk groter, met als meest significante dat de Bitcoin koers helemaal daalde tot $8.200 op de Amerikaanse tak van de bekende cryptocurrency-beurs van Binance, Binance.US. Maar dit was echter niet de enige beurs die hier het slachtoffer van was.

20 oktober was een historische dag voor de primaire cryptocurrency, aangezien deze uiteindelijk boven zijn vorige recordhoogte uitstak en piekte op $67.000. Het gebeurde vlak na de aankondiging van de onlangs goedgekeurde Bitcoin futures ETF in de Verenigde Staten.

Na een korte correctie een uur later, bereikte de Bitcoin koers zijn nieuwe all-time high, toen veranderde de situatie echter snel. Binnen enkele minuten ging Bitcoin van $66.700 naar $63.600 op de meeste beurzen (inclusief Bitstamp). Bij andere, zoals Kraken en FTX, was de prijsdaling echter aanzienlijk ernstiger.

In een schijnbare flash crash, wat inhoudt dat de prijs van het activum met een groot percentage werd daalde en onmiddellijk weer steeg, ging BTC naar een dieptepunt van $58.500 op FTX. Op het doorgewinterde Amerikaanse handelsplatform, Kraken, daalde Bitcoin helemaal naar $54.100 voordat het herstelde naar het huidige niveau van ongeveer $65.000.

Op geen een beurs was de flash crash echter erger dan op Binance.US. Op de Amerikaanse tak van Binance daalde de Bitcoin koers helemaal naar $8.200 – een enorme daling van 87% in een kwestie van seconden. De munt herstelde zich echter snel op de beurs en staat op het moment van schrijven weer op ongeveer $65.000 op de beurs.

Bron: Binance.US

Deze enorme flash crash kan zijn veroorzaakt door wat bekend staat als een dikke vingerfout (waarbij een handelaar per ongeluk de verkeerde prijs invoert) of door een grote marktorder in plaats van zijn positie in handelsblokken te verkopen. Als alternatief is het mogelijk dat het een opzettelijke handel was om de markt te manipuleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN