Hoogste aantal ETH in miner’s bezit sinds 2016

De hoeveelheid Ethereum (ETH) in bezit van miners heeft recordniveaus bereikt in USD-waarde. Blijkbaar voelen de miners van ’s werelds op één na grootste cryptomunt weinig reden om ETH te verkopen.

De balansen van Ether miners zijn op het hoogste niveau sinds het netwerk gelanceerd werd meer dan vijf jaar geleden. Als we de hoeveelheid ETH vermenigvuldigen met zijn dollarwaarde dan komen we op een historische piek van $1,85 miljard. De data zijn beschikbaar op de website van blockchainanalysebedrijf Santiment.

Bron: santiment.net

Ruim 526k ETH wachten op de wallets van miners en dat is het hoogste niveau sinds juli 2016. Dat aantal betreft ongeveer 0,45% van de totale hoeveelheid ETH momenteel in omloop, n.l. 117,8 miljoen stuks.

Gewoonlijk verkopen miners toch minstens een deel van de geminede munten om dagelijkse operationele kosten zoals die van elektriciteit en hardware te betalen. Het weerhouden hiervan zou er op kunnen wijzen dat de miners een afwachtende houding aannemen en een prijsstijging verwachten.

Ook de ETH hashrate herstelt

De Ethereum hashrate is, net zoals dat met de hashrate van Bitcoin is, een indicator voor de sterkte en de veiligheid van het netwerk. Bij het begin van de maand oktober bedroeg die meer dan 750 TH/s. Zeker na de verstrengingen vanuit de Chinese overheid en de exodus uit China die daarop volgde, is dat een uitstekende zaak. Kort daarna, rond begin juni, daalde de hashrate tot minder dan 480 TH/s.

Bron: bitinfocharts.com

Net zoals de hashrate van het Bitcoin netwerk een stevige duik nam en vervolgens omhoog steeg, heeft de Ethereum hashrate zich weer comfortabel op nieuwe hoogtes genesteld. De hashrate is t.o.v. het begin van het jaar met meer dan 150% gestegen.

Ondanks de scherpere maatregelen vanuit China dus en ondanks dat verschillende grote Chinese mining pools de handdoek in de ring gooiden. Daarvan is, vreemd genoeg, weinig reactie terug te vinden in de totale hash rate.

De prijsstijging waar de Ethereum miners op gokken kan vanuit drie richtingen komen. Enerzijds is er sinds de London hard fork een burning mechanisme. Dat zorgt ervoor dat er elke dag minder ETH op de markt komt. Anderzijds bereikt het aantal ETH dat gelocked zit in DeFi en NFT markten recordhoogtes. Tenslotte neemt het aantal ETH op beurzen af, volgens data van datzelfde Santiment.