Alibaba NFT

CryptoPunk zombie verkocht voor $3,9 miljoen

Het is je vast niet ontgaan dat er in de afgelopen weken verschillende gigantische bedragen zijn neergelegd voor CryptoPunks. Recent kocht zelfs VISA nog een CryptoPunk voor een bedrag van circa $150k. Alleen dit keer ging het zelfs een stapje verder dan dat. Gisteren werd namelijk een CryptoPunk zombie voor $3,9 miljoen verkocht aan Pranksy, een prominente NFT-verzamelaar.

De CryptoPunk die gisteren werd verkocht is één van de 19 CryptoPunks die voor meer dan één miljoen werden verkocht op Larva Labs. In het lijstje van duurste aankopen op Larva Labs staat deze CryptoPunk op plek 7. Het record voor de allerduurste CryptoPunk die op Larva Labs werd verkocht, staat op circa $7,57 miljoen. De duurste CryptoPunk werd verkocht voor $11,8 miljoen, maar buiten het ecosysteem van Larva Labs.

De CryptoPunk zombie die gisteren werd verkocht, is een van de 88 Zombie Punks van de 10.000 unieke CryptoPunks. De avatar is een van de 526 met een ‘schaduwbaard’ en slechts 428 andere CryptoPunks hebben dezelfde donkere hanenkam. 

Dit artikel is bijgewerkt, aangezien CryptoPunk 6275 sindsdien een bod van $6,27 miljoen heeft ontvangen. CryptoPunk 6275 is uiteindelijk door Pranksy doorverkocht voor $5,12 miljoen.

Verkopen nemen af

De verkoop van CryptoPunks zijn echter afgenomen in de afgelopen tijd en het is nog onduidelijk hoe dit komt. CryptoPunks, ooit het meest populaire project in de NFT markt, is gedegradeerd naar de vijfde positie op het wekelijkse verkoopklassement van CryptoSlam. Het bedrijf achter CryptoPunks blijft in ieder geval stappen ondernemen en tekende vorige maand een deal met Hollywood.

Wat zijn CryptoPunks?

CryptoPunks werden in 2017 als een van de eerste NFT’s gelanceerd op de Ethereum blockchain. Er staan in totaal 10.000 unieke CryptoPunks met gepixelde gezichten van mensen, apen, zombies en buitenaardse wezens op de blockchain. De digitale verzamelobjecten waren destijds allemaal gratis beschikbaar en iedereen met een ETH wallet kon ze claimen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN