Bioscoop

AMC bioscopen gaat Bitcoin accepteren voor bioscoopkaartjes

De toonaangevende Amerikaanse bioscoopketen AMC gaat tegen het einde van het jaar Bitcoin (BTC) accepteren als betaling voor bioscoopkaartjes. De nieuwe ontwikkeling werd door de CEO van het bedrijf Adam Aron, bekendgemaakt tijdens de winstoproep voor het tweede kwartaal van 2021.

Aron gaf tijdens de winstoproep aan dat hij in de afgelopen zes maanden meer had geleerd over blockchain en cryptocurrency dan in het hele decennium daarvoor, en voegde eraan toe:

“Deze toegenomen kennis heeft me het vertrouwen gegeven om jullie vandaag allemaal te vertellen dat AMC hierbij formeel aankondigt, dat we tegen het einde van het jaar de informatietechnologiesystemen zullen hebben om Bitcoin te accepteren.”

Deze nieuwe stap is genomen vanwege een sterke vraag van klanten naar het kopen van bioscoopkaartjes met crypto. Aron maakte verder niet duidelijk of zijn theaters in Europa ook BTC betalingen zullen accepteren en welke technologie het zal gebruiken om de cryptocurrency te accepteren.

“We bevinden ons ook in de voorbereidende fase om te onderzoeken hoe AMC anders kan deelnemen aan dit nieuwe ontluikende cryptocurrency-universum. We zijn behoorlijk geïntrigeerd door potentieel lucratieve zakelijke kansen voor AMC als we op intelligente wijze verdere serieuze betrokkenheid bij cryptocurrency nastreven”, zei Aron.

Aron merkte verder op dat AMC eind 2021 ook Apple Pay- en Google Pay-betalingen zal accepteren. Naast het aannemen van BTC-betalingen, kondigde de Amerikaanse bioscoopketen ook plannen aan om dit jaar meer dan 12 locaties in de Verenigde Staten, Europa en het Midden-Oosten te openen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN