Telegram

Poloniex moet boete van $10 miljoen betalen aan Amerikaanse SEC

De populaire cryptocurrency-beurs Poloniex heeft ermee ingestemd om meer dan $10 miljoen aan boetes te betalen aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het exploiteren van een niet-geregistreerde digitale activa-beurs.

Volgens het bevel van de SEC exploiteerde Poloniex, van juli 2017 tot november 2019, het een webgebaseerd handelsplatform dat niet was geregistreerd, ondanks het voldoen aan de criteria van een “beurs”, zoals bepaald door de effectenwetten.

Bovendien constateerde de Commissie ook dat medewerkers van Poloniex hadden aangegeven dat ze wilden dat de exchange “agressief” wilde zijn bij het beschikbaar stellen van nieuwe digitale assets op het platform. Kristina Littman, hoofd van de Cyber ​​Unit van de Enforcement Division, zei het volgende over de kwestie:

“Poloniex verkoos hogere winsten boven naleving van de federale effectenwetten door digitale activa-effecten op te nemen op zijn niet-geregistreerde beurs. […] Poloniex probeerde het regelgevende regime van de SEC te omzeilen, dat van toepassing is op elke marktplaats voor het samenbrengen van kopers en verkopers van effecten, ongeacht de toegepaste technologie.”

Toen Circle in februari 2018 Poloniex overnam, creëerde het een intern juridisch team en raadpleegde het advocaten om tokens te evalueren. Maar in of rond juli 2018 bleef Poloniex de handel in activa met een “middelhoog risico” faciliteren, vond de SEC.

In diezelfde maand schrapte Poloniex risicovolle activa met lagere handelsvolumes – de activa die niet zo winstgevend waren voor Poloniex, wat geld oplevert wanneer klanten transacties uitvoeren. Dit waren FLO, FoldingCoin, BitCrystals en Vcash.

En van september tot november 2018 heeft Poloniex meer ‘projecten die als effecten worden beschouwd’ verwijderd, waaronder Binance’s BTCDOWN-munt, Einsteinium en PotCoin. Maar de SEC ontdekte dat deze schrappingen niet alomvattend genoeg waren, en Poloniex bleef effecten verkopen totdat het zijn handelsplatform in november 2019 verkocht aan een consortium van investeerders, waaronder de oprichter van Tron, Justin Sun.

Poloniex heeft, zonder de bevindingen van de SEC toe te geven of te ontkennen, ermee ingestemd $10,3 miljoen aan de SEC te betalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN