esports

FTX exchange tekent 10-jarige deal van $210 miljoen met esports-team TSM

Crypto-exchange FTX en het Amerikaanse professionele esports-team TSM, hebben een meerjarig partnerschap ondertekend. FTX zal de komende 10 jaar $21 miljoen per jaar aan TSM betalen om zijn naam te veranderen en te rebranden naar TSM FTX. Dit meldde The New York Times vandaag.

Als onderdeel van de deal zal TSM FTX crypto distribueren aan spelers en werknemers. TSM FTX zal ook $1 miljoen aan FTX kopen. Het utility token van FTX is de ruggengraat van de FTX exchange.

“Een enorme industrie erbij nemen en het vervolgens opnieuw vormgeven in een digitaal tijdperk: dat is een beetje wat esports is voor sport, en het is een beetje wat crypto is voor investeren en financieren”, vertelde FTX-CEO Sam Bankman-Fried aan de The New York Times

TSM, opgericht in 2009 door Andy “Reginald” Dinh, is momenteel de grootste esport-organisatie in de VS. Volgens Forbes werd de organisatie gewaardeerd op $410 miljoen met een geschatte jaarlijkse omzet van $45 miljoen.

Andy Dinh had in eerste instantie contact gezocht met Bankman-Fried om in FTX te investeren, maar de naamgeving kwam snel tot stand.

“Het geeft ons een sterke positie om ons merk wereldwijd echt te laten groeien. We willen echt een wereldwijd e-sportteam zijn. We moeten investeren in het hebben van bases op meerdere plaatsen”, aldus Andy Dinh.

Het esports-team speelt de volgende spellen: League of Legends, Apex Legends, Valorant, Hearthstone, Super Smash Bros., Fortnite, PlayerUnknown’s Battlegrounds, PUBG Mobile, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Magic: The Gathering Arena en zelfs schaken.

Wat is FTX?

FTX werd in 2019 gelanceerd met als doel crypto-traders een eenvoudige manier aan te bieden om te handelen met afgeleide producten of derivaten. In de traditionele financiële wereld zijn derivaten immers al lang ingeburgerd. Derivaten geven traders de mogelijkheid te profiteren van de prijs van een onderliggend aandeel, handelsgoed of in dit geval een cryptomunt, zonder deze ook echt in portefeuille te hebben. Vandaar de naam: afgeleide product of derivaat. 

Samenwerking met Miami Heat

Begin april maakten FTX en het Miami Heat-basketbalteam hun samenwerking van $135 miljoen bekend voor de komende 19 jaar. Als gevolg hiervan werd het stadion van Miami Heat hernoemd naar FTX Arena.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN