Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers daalt flink, maar hoe komt dit?

Jullie hebben vast allemaal wel meegekregen dat de Bitcoin koers vandaag flink gedaald is. De nummer één cryptocurrency bereikte woensdagochtend een laagste punt van $30.924. Dit is een daling van meer dan 50% ten opzichte van het hoogste punt ooit van de cryptocurrency van $64.804 in februari.

De prijsdaling van de koningsmunt volgde op de aankondigingen van drie Chinese banken en betalingsverenigingen die een verklaring afgaven waarin het crypto-verbod van de centrale bank uit 2017 werd herhaald. De groep waarschuwde financiële instellingen om geen zaken te doen met betrekking tot cryptocurrencies, inclusief het verhandelen of inwisselen van fiat-valuta voor cryptocurrency.

De verklaring benadrukte ook de risico’s van cryptocurrency-handel, door te zeggen dat virtuele valuta’s niet worden ondersteund door echte waarde, hun prijzen gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd en cryptohandelaren niet worden beschermd door de Chinese wet.

25% van de Bitcoin wallets maakt nu verlies

Deze flinke daling heeft ertoe geleid dat bijna een kwart van de unieke Bitcoin wallets momenteel op verlies staan, aldus gegevens van Glassnode. Deze situatie vertoont ook enkele parallellen met eerdere perioden van extreme neerwaartse prijsacties die bullish trends onderbraken.

In alle voorgaande situaties waarin het percentage van Bitcoin wallets met verlies 25% benaderde tijdens een bullish trend, kaatste de Bitcoin koers snel weer terug om een ​​nieuwe high neer te zetten.

ProBit

Door deze flinke daling hebben een aantal whales en instituties, zoals MicroStrategy, besloten om de dip te kopen. De populaire cryptocurrency-analist Lark Davis uit Nieuw-Zeeland had het volgende hierover te zeggen:

“Lol, klassieke Bitcoin-dump! De instellingen en whales hebben vandaag flink gegeten.”

Daarnaast dook het bekende crypto-analysebedrijf IntoTheBlock op Twitter om, aan de hand van on-chain data, uit te leggen waar de verkopen vandaan kwamen. Het gaf het volgende aan:

“De recente uitverkoop van BTC lijkt afkomstig te zijn van kortetermijnhouders die met verlies verkopen, aangezien het aantal adressen dat Bitcoin langer dan 1 jaar vasthoudt, blijft toenemen en het in een maandelijks hoogtepunt heeft bereikt. 57,61% van de adressen met een saldo in BTC (21,94 miljoen) houden het al langer dan 1 jaar vast.”

Het is natuurlijk afwachten of deze daling zich nog voort gaat zetten, echter kan het goed zijn dat dit uiteindelijk een uitstekende kans bleek te zijn om in te stappen. Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN