E

Block.one gaat crypto-beurs lanceren, genaamd Bullish

Block.one, een blockchain-softwarebedrijf dat zich onder andere concentreert op het ontwikkelen van EOS, heeft aangekondigd dat het een crypto-beurs gaat lanceren die de kenmerken van traditionele beurzen probeert te combineren met de voordelen van gedecentraliseerde finance (DeFi).

De naam die de beurs zal dragen is ‘Bullish’ en zal worden gefinancierd door Block.one. Er werd gemeld dat dit het bedrijf ongeveer $10 miljard aan digitale activa en contanten beschikbaar zal stellen. Dit omvat 164.000 Bitcoins ter waarde van ongeveer $9,7 miljard, $100 miljoen in contanten en 20 miljoen EOS-tokens, die Block.one-transacties mogelijk maken. Een financieringsronde bracht nog eens $300 miljoen op, zei Block.one in een verklaring.

Andere prominente investeerders die aan de financieringsronde deelnamen, zijn onder meer de Hong Kong-tycoon Richard Li, de Duitse ondernemer en investeerder Christian Angermayer, Michael Novogratz’s Galaxy Digital en Nomura Holdings.

De beurs zal bestaande blockchain-technologie benutten in combinatie met de gedecentraliseerde architectuur van DeFi. De verklaring luidde als volgt:

“De Bullish-beurs zal nieuwe geautomatiseerde tools voor marketmaking, leningen en portefeuillebeheer aan zijn gebruikers bieden om functionaliteit te leveren die voorheen werd gemonopoliseerd door gevestigde spelers in de traditionele financiële wereld, terwijl de liquiditeit naar digitale activa wordt vergroot.”

ProBit

Bullish zal institutionele en particuliere beleggers diensten aanbieden op het gebied van marketmaking, kredietverlening en portefeuillebeheer zonder tussenpersonen zoals banken. Block.one Chief Executive Officer, Brendan Blumer, zei hier het volgende over:

“De beurs wordt geacht instellingen en individuen betere en veiligere toegang te bieden tot de nieuwste investeringsstrategieën voor cryptocurrency.”

Het lijkt ook een belangrijke stap te zijn om de EOSIO-technologie van Block.one nieuw leven in te blazen, die met tegenwind te kampen heeft gehad sinds het de grootste ICO ter wereld leidde die in 2018 $4 miljard opbracht. Hoewel een deel van het geld is gebruikt om de EOS-blockchain uit te bouwen, werd veel daarvan simpelweg belegd in activa zoals staatsobligaties.

Bovendien heeft EOS onlangs een afnemende interesse van ontwikkelaars gezien – een maatstaf voor de belofte en gezondheid van een project – volgens een rapport van Electric Capital, een investeringsbedrijf dat investeert in crypto-startups. Het is dus van belang om de aandacht op het netwerk te verhogen door middel van nieuwe projecten, zoals Bullish.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN