Crypto Facilities MTF

Europese Centrale Bank publiceert resultaten van openbare raadpleging digitale euro

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de resultaten van een openbare raadpleging over een mogelijke digitale euro gepubliceerd. Volgens de aankondiging ontving de ECB meer dan 8.200 reacties op haar openbare digitale raadpleging, wat een record voor de bank is op het gebied van deelnames. Van alle reacties kwam 47% uit Duitsland, en een aanzienlijk deel kwam ook uit Italië en Frankrijk, goed voor respectievelijk 15% en 11%.

De meerderheid van de respondenten zei dat privacy het meest gewenste kenmerk is voor de mogelijke digitale euro, goed voor 43% van alle burgers en professionals die aan de raadpleging deelnamen. De ECB zei het volgende hierover in het rapport:

“Privacy wordt beschouwd als het belangrijkste kenmerk van een digitale euro door zowel burgers als professionals die aan de raadpleging deelnamen, met name handelaren en andere bedrijven.”

Tevens gaven de respondenten ook veiligheid en de mogelijkheid om in de eurozone te betalen aan als topprioriteiten, met respectievelijk 18% en 11%. 9% van de respondenten benadrukte het belang van het wegnemen van extra kosten, terwijl 8% de noodzaak van offline bruikbaarheid van een digitale euro benadrukte. De ECB merkte het volgende op:

ProBit

“De meeste burgers in de steekproef kiezen voor privacy, zelfs als dat de bruikbaarheid zou beperken tot offline transacties en het alternatief zou beperken om aanvullende innovatieve diensten te ontvangen of zelfs met een combinatie van zowel offline als online functionaliteiten.”

De openbare raadpleging van de ECB over de digitale euro, die in oktober 2020 van start ging, heeft de eerste bevindingen van de ECB bevestigd en waardevolle input geleverd voor het besluit van het Eurosysteem medio 2021 om een ​​formeel onderzoek naar een digitale euro te starten. Fabio Panetta, lid van de directie van de ECB, verklaarde:

“Een digitale euro kan alleen succesvol zijn als hij voorziet in de behoeften van Europeanen. We zullen ons best doen om ervoor te zorgen dat een digitale euro voldoet aan de verwachtingen van de burgers die in de openbare raadpleging naar voren zijn gekomen.”

Volgens ECB-president Christine Lagarde kan het hele proces van het invoeren van een digitale euro tot vier jaar duren als de Raad van Bestuur van de ECB en het Europees Parlement besluiten om door te gaan met het initiatief.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN