Ethereum koers analyse

Het altcoin seizoen gaat bijna beginnen, volgens analisten

De cryptocurrency-markt heeft een bijzonder jaar achter de rug en 2021 ziet er nog steeds veelbelovend uit. We zagen de marktkapitalisatie voor het eerst in de geschiedenis de $1 biljoen overschrijden en verschillende altcoins waaronder Ethereum, Polkadot en Chainlink presteren uitstekend. Zo zagen we Ethereum vandaag een nieuwe all time high neerzetten en als het aan de volgende analist ligt, is het altcoin seizoen nabij.

Wat is een altcoin seizoen en waar bevindt de markt zich?

Een altcoin seizoen is een bullmarkt voor alle andere cryptocurrencies behalve Bitcoin, waarbij de prijs van altcoins die van Bitcoin sterk overtreffen.

Dit wordt weerspiegeld in de BTC dominatie index, waarbij het aandeel van Bitcoin wordt gemeten ten opzichte van de gehele cryptocurrency markt.

Dit wil overigens niet zeggen dat de Bitcoin koers niet meer kan stijgen in een altcoin seizoen. Het één sluit namelijk het ander niet uit.

Volgens crypto-analist SecretsOfCrypto, met meer dan 100.000 volgers op Twitter, zitten we met de cryptomarkt nu in fase 2 van een altcoin seizoen.

“We zijn nu in fase 2 van de weg richting het altseizoen. Ethereum presteert al een maand lang beter dan Bitcoin en begint parabolisch te worden.”

Altcoin seizoen
Bron: Secrets of Crypto Twitter

In de bovenstaande afbeelding worden de verschillende fasen van het pad weergegeven dat ons naar een altcoin seizoen leidt. Fase 1 is wanneer er een geldstroom naar Bitcoin gaat. Fase twee (daar bevinden we ons nu in, volgens de analist), is wanneer Ethereum beter presteert dan BTC.

Een ander gebeurtenis bij de huidige fase 2 en kijkend naar fase 3, is dat we zien dat er geld begint te stromen naar andere large-cap altcoins. Dit zien we bijvoorbeeld gebeuren bij cryptocurrencies zoals Chainlink, Polkadot, maar ook Litecoin. Fase 4 is volgens de afbeelding het begin van het altcoin seizoen en het begint erop te lijken dat we hier bijna zijn.

Altseizoen vanaf maart

Ook de bekende Nederlandse cryptocurrency analist Michaël van de Poppe denkt dat we binnenkort een altcoin seizoen krijgen. Hij merkte onlangs op dat hij verwacht dat de Bitcoin-dominantie in februari en maart nog wel iets kan toenemen. Echter voorspelt hij dat het altseizoen feest vanaf maart gaat beginnen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin-dominantie bereikte zijn hoogtepunt in december. Waarschijnlijk komt er een lichte opwaartse correctie in februari / maart, waarna een verdere neerwaartse daling op de dominantie-grafiek in maart en verder zal plaatsvinden. De top van dominantie is behaald.”

Bitcoin dominantie
Bron: Michaël van de Poppe Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN