Bitcoin koers kan $300.000 bereiken in 2021, maar zal eerst dalen

We hebben de afgelopen tijd al verschillende analyses geplaatst van prominente figuren in de cryptocurrency-markt. De één voorspelde een nog hoger bedrag dan de ander. Nu is het echter zo dat de bekende on-chain analist, Willy Woo, ook een nieuwe voorspelling gedaan heeft. Hij gaf namelijk aan dat de Bitcoin koers tegen het einde van 2021 $300.000 zou kunnen bereiken.

$200.000 is conservatief

Hoewel de Bitcoin koers momenteel vast zit tussen $18.000 en de nieuwe all-time high, zijn de voorspellingen voor een ‘moonshot’ in 2021 alleen maar toegenomen. Tussen de tientallen van dergelijke voorspellingen meent Willy Woo, pionier op het gebied van on-chain analyse, dat een Bitcoin prijs van $200.000 “conservatief” is en dat de topcryptocurrency tegen het einde van het jaar naar $300.000 zal vliegen. Hij zei het volgende op Twitter:

“Mijn opvattingen over 2021:

Mijn topmodel, dat eind 2021 $200k per BTC suggereert, ziet er conservatief uit, $300k is niet uitgesloten.

De huidige markt betaalde gemiddeld $7456 voor hun munten. Jullie zijn allemaal genieën.”

Minder Bitcoin op beurzen dan in 2017

Als aanvulling op zijn commentaar en het citeren van gegevens van het blockchain-analysebedrijf Glassnode, zei Woo dat de daling van het aanbod van Bitcoin op beurzen (als gevolg van enorme accumulatie) twee keer “langer en dieper” is dan wat er gebeurde tijdens de pre-rallyfase van 2017. Dit is volgens Woo een uitermate bullish teken voor 2021.

Dollarstijging in marktkapitalisatie per geïnvesteerde dollar is aanzienlijk gestegen

Verdergaand in zijn commentaar op de toekomstige marktvooruitzichten van Bitcoin, wees Woo op een andere indicator die zijn bullish standpunt heeft versterkt. Hij zei dat voor elke USD die in BTC wordt geïnvesteerd, de USD-winst in de marktkapitalisatie van de cryptocurrency “aanzienlijk is toegenomen” in vergelijking met eerdere bull-cycli.

Willy zei dat deze specifieke marktontwikkeling wijst op een enorm optimistisch scenario voor Bitcoin in 2021.

Bitcoin koers zal eerst dalen, volgens Alan Masters

Hoewel Woo’s bovenstaande on-chain Bitcoin-marktanalyse de komende maanden een mega bullish scenario voor de koningsmunt schetst, is een daling nog steeds niet uitgesloten. De populaire cryptocurrency-analist Alan Masters gaf namelijk aan dat, hoewel BTC een zeer sterke maandelijkse afsluiting had in november, er een terugtrekking op de kaart staat. Hij zei het volgende:

“Niets beweegt in een rechte lijn omhoog, zelfs niet in Bitcoin”.

Hij stelde dat de Bitcoin koers in de eerste helft van december meerdere rode kaarsen zou gaan afdrukken, en vanaf de volgende helft zullen de dingen allemaal groen zijn. Hij gaf echter ook aan dat dit niet iets is om je zorgen over te maken.

“Dit kan betekenen dat we in de eerste paar weken van de maand moeten corrigeren, en dan eindigen we weer met groot groen.”

De handelaar vergeleek dit met de situatie in 2017 toen BTC oktober positief wist af te sluiten. In de daaropvolgende maanden daalden de prijzen echter met 16% en bleven ze vervolgens stijgen om uiteindelijk een hoger hoogtepunt te bereiken. Masters vervolgden door te zeggen dat dit het exacte marktscenario is dat deze maand kan worden verwacht. Maar hoe laag kan de Bitcoin koers dalen, voordat hij weer opstaat? Masters zei hier het volgende over:

“Bitcoin kan binnen een paar dagen of twee weken maandelijks zo laag als $13.323 dalen, van dit niveau zullen we bouncen en vervolgens blijven stijgen.”

Als de prijzen dalen tot onder EMA10 (het bovenstaande prijsniveau), dan zal het scenario compleet anders zijn, waarbij de bulls al het vertrouwen zullen verliezen. Maar op dit moment zijn de volumes het hoogst sinds april, en de cijfers van de Relative Strength Indicator (RSI) zijn ook redelijk goed.

Al met al, ziet het er dus goed uit voor Bitcoin. Verschillende analisten verwachten wel een correctie, echter verwachten ook dat de koningsmunt daarna de weg omhoog zal vervolgen.

Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!