CryptoCoinTalk: Bitcoin koers richting $14.000 en Ethereum richting $474?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Je zou er haast aan gewend raken. Dag in, dag uit groene cijfertjes op de Bitcoin koers. De enorme crash in maart lijkt iets uit een ver verleden, terwijl dat toch echt eerder in ditzelfde jaar gebeurd is. Het kan raar lopen, zullen we maar zeggen. Wij vermoeden echter dat menig doorgewinterde crypto investeerder niet eens zo gek meer opkijkt van deze toch wel krankzinnige volatiliteit. Het is de volatiliteit die deze markt zo wereldberoemd maakt. Goed, de intro duurt zo wel lang genoeg. Het is tijd om weer een blik te gaan werpen op zowel de Bitcoin koers als de Ethereum koers. Je leest het hieronder in een gloednieuwe update!

Bitcoin weekgrafiek

Het breken van de cruciale resistance zone op $11.528-$11.873 heeft geleid tot een enorm sterke impuls beweging omhoog. Dit heeft ons uiteindelijk gebracht naar $13.740 (op het moment van schrijven). Zoals kenmerkend is voor een sterke bulltrend breken resistance levels vele malen makkelijker dan in een beartrend en dus snijden we haast als een mes door de boter heen. Toch is het belangrijk om voorzichtiger te worden. Ook in een bulltrend vinden er correcties plaats en die kunnen vrij hevig zijn. Dus wees voorzichtig met het kopen in de top van een impuls beweging. We lijken voor nu op weg richting $14.000. Dit is een aardige resistance zone. Mochten we daar een afwijzing laten zien gaan we in eerste instantie de $13.500 opzoeken als support. Mochten we dat niet houden verwachten wij een diepere pullback en die zou ons mogelijk richting de $12.000 regionen kunnen brengen. Dat zou een mooie buy the dip opportunity zijn.

Bron: TradingView

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat we na een korte consolidatie de weg omhoog hebben vervolgd. We traden op dit moment boven de $13.500 resistance, maar we hebben nog geen dagelijkse candleclose daarboven te pakken. Voor nu lijkt het erop dat we richting de $14.000 gaan bewegen. Mochten we dat breken is de weg vrij voor $16.000 en wellicht zelfs hoger. We hebben de interessante resistance levels even gemarkeerd. Zoals je ziet worden de resistance levels steeds schaarser.

Bron: TradingView

Ethereum daggrafiek

Zoals in ons vorige artikel besproken hebben we een prachtige range break gehad en zijn daar overtuigend boven gesloten. Verder gaven we aan dat we een mogelijke correctie verwachtten en die hebben we ook gezien, zoals zometeen op de 4-uur-grafiek goed zichtbaar is. Cruciaal om het bullish momentum te kunnen behouden is de $389. Verliezen we dat kunnen we een serieuzere correctie gaan verwachten. Houden we de $389 vast kunnen we ons op gaan maken voor een stijging richting op z’n minst de $474.

Bron: TradingView

Ethereum 4-uur-grafiek

Als we iets verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we hoe we prachtig de retest hebben gemaakt en daarna de bounce hebben gemaakt vanaf de support op $389. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we richting het eerste target op $435 bewegen, om vervolgens richting die $389 te gaan. Deze setup hadden we gespeeld met de educatiegroep (klik hier).

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het macro beeld ziet er zeer bullish uit. Altcoins hebben het zwaar op het moment en dit is dan ook niet het moment om veel altcoin exposure te hebben. Ethereum doet het aardig, maar presteert ook minder goed dan Bitcoin. Bitcoin is ijzersterk op dit moment. Zodra Bitcoin eindelijk gaat afkoelen zal er meer ruimte komen voor altcoins en dan kunnen we zeer mooie rallies gaan verwachten.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!