CryptoMichaël: Bitcoin koers geeft gemengde signalen af

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De hele markt was aan het wachten op de uitbraak van Bitcoin en die kwam er. De symmetrische driehoek brak uit naar boven, waarna er een stevige rally van meer dan $1,000 ontstond. De Bitcoin koers sprong van $10,500 naar $11,700. Echter, is er sterkte over de gehele markt? Nee, de altcoins laten nog steeds veel zwakte zien, waardoor het marktsentiment redelijk gemixt is.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat zien dat Bitcoin zich weer bevindt het gebied tussen $11,000 en $12,000. Dit gebied was verloren in het begin van september, waarna er een test plaatsvond van het $10,000 niveau.

Dit $10,000 niveau was voorheen weerstand en is nu geflipt voor steun, een positieve beweging. Sindsdien een maand lang zijwaarts, waarna toch eindelijk de uitbraak kwam naar boven.

Echter, waar het $11,000-11,200 gebied voorheen steun was, dient dat nu weer te gebeuren indien er verdere opwaartse kracht gevonden dient te worden. In dat geval is het $12,000 gebied de cruciale weerstand om te doorbreken.

Mocht het $11,000-11,200 niveau geen steun ondervinden, dan is een scherpe daling richting het openstaande CME gap een mogelijke optie.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek laat zien dat er een duidelijke weerstand op $11,600-11,750 zich bevindt (en uiteraard het gebied rondom de $12,000).

Er is ook te zien dat de Bitcoin koers wederom steun vindt op het $11,000-11,200 gebied. Een zijwaartse structuur, waardoor de overige munten in de markt ook een relatief zwak beeld geven. De meeste munten gaan nog niet met de beweging van Bitcoin mee omhoog, wat aangeeft dat investeerders de bewegingen van Bitcoin nog niet vertrouwen en op hun handen zitten.

Komt dit door de macro-economische onzekerheden? Dit zal er onherroepelijk mee te maken hebben, daar iedereen nog weet hoe het in maart ging en daardoor geen grote allocaties willen maken in alternatieve munten.

Mogelijk scenario Bitcoin koers

Bron: TradingView

Een mogelijk scenario zou een verdere opwaartse stijging zijn, maar daarvoor is het behouden van $11,000-11,200 als steun cruciaal om verdere doorgang naar boven te kunnen zien. Zoals eerder beschreven, het $11,000-11,200 niveau is het gebied waar de Bitcoin koers in augustus diverse malen steun op vond.

Wanneer dit gebied weer als steun gaat fungeren, wat op dit moment het geval is, dan kan men naar boven gaan kijken en is het aannemelijk om een koersstijging richting $12,000 te verwachten. Het $12,000 gebied is het cruciale gebied voordat er een grote impulsieve beweging kan ontstaan.

Over het algemeen verwacht ik zelf een zijwaarts gaande markt voor het komende kwartaal. Uit de historie laat men ook zien dat Ethereum (ETH) het veelal niet goed doet in dit kwartaal, waardoor de verwachtingen getemperd zijn.

Historisch gezien bodemt Ethereum in december of januari uit, waarbij er daarna een sterke beweging op de markt plaatsvindt. Gaat historie zich herhalen? We gaan het afwachten.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!