Bitcoin prijs analyse

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers weer onder $11.000, maar wat nu?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Sinds de dump vanaf de $12.000 regionen heeft de Bitcoin koers een tijd lang geconsolideerd om vervolgens een beweging omhoog te maken richting de $11.100. Mensen vergeten vaak dat de koers in golfbewegingen beweegt. Na een stijging volgt een daling en vice versa. Na een grote impulsbeweging beweegt de koers vaak tijdelijk weer de tegengestelde richting op om indicatoren te resetten en, nog belangrijker, gebroken levels terug te testen en te confirmeren als (in dit geval) resistance.

Op dit moment bewegen we dan ook tegen resistance aan en dat zou kunnen betekenen dat we de weg omlaag kunnen gaan vervolgen. Om het short term bearish idee te invalideren zullen we dus hoger moeten testen dan de $11.100 die we tot dusver gezien hebben. Om te kijken wat nu realistische scenario’s zijn hebben we vandaag weer een uitgebreide Bitcoin koers update geschreven.

Daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat we support hebben gehad van de $10.069. Van daaruit zagen we een beweging omhoog richting de $10.567.en dat mondde uit in een verdere stijging richting $11.093. Om het bullish momentum op de korte termijn te behouden is het belangrijk om de $10.567 te houden als support. Dan kunnen we een verdere stijging omhoog gaan zien.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Als we op de 4-uur-grafiek kijken zien we twee scenario’s vormen:

Scenario 1: Bearish. Een beweging omhoog richting de vorige range low op $11.126. Dat gebied heeft tevens confluence van de 618 en 705 fibonacci retracement levels en een resistancezone. Vanuit daar zouden we dan een forse daling kunnen zien richting op z’n minst de $10.567.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Scenario 2: Bullish. Het bullishe scenario is aannemelijk als we van hieruit een daling gaan krijgen richting de $10.567, om daar de 618 en 705 fibonacci retracement levels en een beweging omhoog te gaan zien richting de $11.010. Als we dat doen confirmeren we de $10.567 als support en is de kans groot dat we een verdere stijging omhoog gaan zien.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Bitcoin dominantie

Als we naar de Bitcoin dominantie kijken zien we dat we voortdurend lower lows en lower highs maken. De trend is dus duidelijk neergaand. Verder zitten we onder een trendlijn die als resistance fungeert. Wanneer we vanaf hier een beweging omlaag gaan zien kunnen we een kleine correctie gaan zien op de alts.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, we zitten op dit moment redelijk op een T-splitsing wat betreft Bitcoin. Voorzichtig zijn met alts is in ieder geval aan te raden, want als Bitcoin besluit te rallyen gaan (met name de btc pairs van) alts marktaandeel inleveren en hetzelfde geldt met een daling van Bitcoin.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN