Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 krijgt er nog één testnet versie bij

De ontwikkelaars van Ethereum zijn hard bezig met het testen van Ethereum 2.0. Dit doen zij op dit moment door middel van het Medalla-testnet. Het is echter zo dat de ontwikkelaars van plan zijn om nog een testnet te lanceren, voordat de officiële versie online komt.

In een blogpost op maandag kondigde een ontwikkelaar van Ethereum 2.0, Danny Ryan, de aanstaande implementatie aan van Spadina, een mainnet-configuratietestnetwerk met een levensduur van drie dagen, later deze maand.

Volgens de aankondiging zal Spadina parallel lopen met Medalla. Het idee is om afzettingen en genese te testen vóór het mainnet, wat volgens Ryan een uitdagender aspect van de migratie is. Het genesisblok bevat informatie die essentieel is voor het netwerk.

Danny Ryan schreef het volgende:

“We realiseren ons dat zowel de ingenieurs als de gemeenschap nog een openbare testnet-lancering kunnen gebruiken voordat mainnet gelanceerd wordt. Tegelijkertijd willen we voorkomen dat het momentum van Medalla wordt verstoord. We hebben daarom gekozen voor een kortstondige generale repetitie die later deze maand parallel aan Medalla loopt. Welkom Spadina!”

Hij ging verder met:

“Het belangrijkste doel is om ons allemaal nog een kans te geven om door één van de moeilijkere en riskantere delen van het proces te gaan – afzettingen en genesis – voordat we het mainnet lanceren. Als alles goed gaat, zou het ons meer gemoedsrust moeten geven voordat we de echte versie later dit jaar introduceren.”

Het Medalla-testnet ging op 4 augustus live, bedoeld als een kans voor meerdere klanten om het ontwerp in de praktijk te zien. Gedurende deze tijd kunnen klanten bugs melden die moeten worden verholpen voordat de mainnet wordt gelanceerd. Spadina zal hier dus een aanvulling op zijn en geen vervanging.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN