Gelekte email werpt meer licht op de samenwerking tussen Ripple en Bank of America

In april 2020 plaatsten wij nog een artikel waarin we de geruchten van een samenwerking tussen Ripple en Bank of America (BoA) bespraken. Toen wierp een vooraanstaande leidinggevende bij de Bank of America nieuw licht op de relatie van het bedrijf met Ripple.

Bank of America bevestigd samenwerking met Ripple

Julie Harris, hoofd van global banking en digitale strategie bij Bank of America, had in de Treasury Insights-podcast de samenwerking met Ripple bevestigd. Verder is ze erg lovend over de technologie van Ripple, en het bedrijf in het algemeen, voor het leveren van hoogwaardige diensten.

“Klantervaring, en die combinatie van high touch en high tech, is voor ons echt belangrijk in een groot focusgebied. Dus niet alleen de mogelijkheid, maar ook de feitelijke ervaring en het vermogen om dingen altijd en overal gedaan te krijgen, omdat we een 24-uurs samenleving zijn.”

Ripple zou volgens Julie Harris één van de meest geschikte kandidaten zijn om bedrijven te kunnen helpen om sneller, kosteneffectiever en efficiënter transacties uit te voeren.

Het gaat niet om ons platform en onze mogelijkheden, het gaat om jou als klant en de infrastructuur die je hebt en de mogelijkheid voor ons om te integreren, of dat nu is met platforms en mogelijkheden die we hebben gebouwd of partnerships die we hebben met Ripple of Swift. Dit zijn Fintechs waarmee we samenwerken. Ze hebben al onze striktheid op het gebied van wetgeving en naleving doorstaan ​​en we kunnen ons banking as a platform gebruiken om dat aan u te leveren.”

Gelekte email

De afgelopen jaren zijn er echter verschillende geruchten geweest over het feit of de Bank of America Ripple’s betalingsprotocol toe gaat passen voor real-time betalingen, maar er is nooit een officiële bevestiging geweest door Ripple of BoA. Nu is er echter een gelekte email opgedoken die wat meer details vrijgeeft over de raadselachtige relatie tussen Ripple en de Bank of America.

Op 7 augustus deelde een Twitter-gebruiker, met de naam Panosmek, een e-mail die naar verluidt van Ripple zou zijn. Volgens de email heeft de Bank of America ergens dit jaar zich bij RippleNet aangesloten. De email vermeldt ook Banorte Bank en D-Local als belangrijke toevoegingen aan het door Ripple aangedreven betalingsnetwerk.

Op dit moment zijn verdere details van de samenwerking tussen Ripple en Bank of America nog onbekend, echter is een tipje van de sluier opgelift.

Bank of America sluit zich aan bij DID

Eerder dit jaar werd ook al bekend dat de Bank of America, samen met meer dan 70 internationale bedrijven, zal deelnemen aan een gedecentraliseerde identiteitspilot, als onderdeel van de Decentralized Identity Alliance (DID). 

De DID Alliance werd in juli 2019 opgericht met de steun van Samsung en trok al snel de deelname van enkele van de grootste banken van Zuid-Korea aan. De alliantie omvat momenteel een tal van Zuid-Koreaanse banken en financiële bedrijven, en wereldwijde technologiebedrijven zoals Fujitsu, LG, Samsung en Hitachi.

Het digitale identiteitsnetwerk zal worden gebouwd op de OmniOne-blockchain, een openbaar blockchain-project dat begin 2020 is gestart met goedkeuring van het Zuid-Koreaanse Ministerie van Wetenschap en Internet en Veiligheid.

Gedecentraliseerde identiteit is het idee dat iedereen een kaart (of een vorm van identificatie) heeft die hij zou kunnen gebruiken om zijn identiteit te bevestigen. Maar in plaats van een gecentraliseerde overheid de informatie te laten opslaan, blijft deze in handen van de individuen. Nieuwe technologie, zoals blockchain-technologie, helpt dit mogelijk te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!