Ubisoft heeft op blockchain gebaseerde verzamelobjecten gelanceerd om geld in te zamelen voor UNICEF. De verzamelobjecten, genaamd Rabbids (een woordspeling op het Engelse woord Rabbit, wat konijn betekent) zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain.
UNICEF en Ubisoft adopteren blockchain
Terwijl de meeste regeringen aanvankelijk voorschriften hadden uitgevaardigd die de groei van blockchain-technologie belemmerden, werd UNICEF het eerste agentschap van de Verenigde Naties dat blockchain-technologie en cryptocurrencies adopteerde met de oprichting van UNICEF’s cryptocurrency-fonds.
Ubisoft Entertainment SA (EPA: UBI) heeft op blockchain gebaseerde Rabbids-verzamelobjecten gelanceerd die geïntegreerd worden in een spel. Het financieringsinitiatief werd gelanceerd met de release van 55 Rabbids-verzamelobjecten, die tokens vertegenwoordigen op de Ethereum-blockchain. De tokens zijn ERC-721 non-fungible tokens of NFT’s.
Hoe de Rabbids worden aangeboden door Ubisoft Work
De Rabbids Tokens zijn originele verzamelobjecten gemaakt door Ubisoft’s Strategic Innovation Lab. Spelers kunnen de Rabbids niet voor altijd doorverkopen of bewaren, ze zijn “altijd te koop”, wat betekent dat een andere speler ze op elk moment van je kopen.
Wanneer de Rabbids van iemand anders worden verkregen, wordt aan de vorige eigenaar een tokencertificaat met de naam “Proof of Plausible Ownership” (POPO) uitgereikt als stimulans om hun collectie te blijven uitbreiden. De Rabbids hebben een dynamisch karakter, met de mogelijkheid om te transformeren en de vorm aannemen van een ander dier wanneer zij een nieuwe eigenaar krijgen.
Waar gaat de betaalde ETH heen?
Elke keer dat een Rabbid wordt gekocht, wordt het corresponderende transactiebedrag via Ethereum rechtstreeks naar het cryptocurrency-fonds van UNICEF gestuurd.
UNICEF zal de verkregen fondsen gebruiken om de rechten en het welzijn van kinderen over de hele wereld te promoten. De adoptie en promotie van donaties in cryptocurrencies, via het cryptocurrency-fonds, maakt ook deel uit van het doel van de stichting om het potentieel van digitale economieën te omarmen en te benutten, om zo de wereld een betere plek te maken.